Quantcast

Ο Φορτούνης στους πιο παραγωγικούς μεσοεπιθετικούς της Ευρώπης

Με Πορτογάλους προπονητές έχει κάνει τις δύο καλύτερες σεζόν της καριέρας του στον Ολυμπιακό ο Κώστας Φορτούνης.

Η πρώτη ήταν με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο την περίοδο 2015-16, στην οποία ο Έλληνας άσος είχε 21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 παιχνίδια και πανηγύρισε στο τέλος το πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους.

Η δεύτερη είναι η αυτή που διανύουμε (2018-19), με τον Πέντρο Μαρτίνς επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας της πειραϊκής ομάδας.

Ο Φορτούνης έχει 16 τέρματα και 16 ασίστ σε 40 αγώνες μέσα στην περίοδο και απομένουν τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Λαμία και την ΑΕΛ., κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να βελτιώσει κι άλλο τα ποσοστά του.

Ωστόσο, τα 16 γκολ του αρχηγού του Ολυμπιακού τον κατατάσσουν αυτή τη στιγμή στην έβδομη θέση με τους πιο παραγωγικούς επιτελικούς μέσους της Ευρώπης.

Ο 26χρονος διεθνής Έλληνας άσος έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με παίκτες όπως ο Πογκμπά, ο Χαβέρτζ και ο Ράφα Σίλβα.

Στην πρώτη θέση του top 10 βρίσκεται ο Μπρούνο Φερνάντες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας που έχει πετύχει συνολικά 28 γκολ και ήδη ερίζουν για την απόκτησή του κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι σε Αγγλία και Ιταλία.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Πάμπλο Σαράμπια της Σεβίλλης με 22 τέρματα, τρίτος ο Μάρκο Ρόις της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 22 γκολ, τέταρτος ο Τζέιμς Φόρεστ της Σέλτικ (17) και πέμπτος ο γεννημένος στην Ολλανδία και με καταγωγή από το Μαρόκο Νασέρ Αλ Καχγιάτι της Ντε Χάαγκ (17).

Έκτος, ένας ακόμη παίκτης της Σέλτικ, ο Σκοτ Σινκλέρ που έχει κι αυτός 17 τέρματα. Έβδομος, είναι ο Φορτούνης που έχει συγκομιδή 16 γκολ. Όγδοος, είναι ο Πολ Πογκμπά της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (16), ένατος ο Κάι Χαβέρτζ της Λεβερκούζεν (16) και δέκατος ο Ράφα Σίλβα της Μπενφίκα (16).