Quantcast

Ο Πατρίσιο χάρισε την πρωτιά στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία άντεξε στον ιταλικό «βομβαρδισμό», έφυγε με 0-0 από το «Σαν Σίρο» απέναντι στην Ιταλία χάρις στον Ρούι Πατρίσιο.

Ο διεθνής γκολκίπερ είχε «κατεβάσει ρολά» και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει μαθηματικά την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της League A, αφήνοντας δεύτερη τη «σκουάντρα ατζούρα» και τρίτη την Πολωνία, η οποία υποβιβάστηκε στη League B κι ας έχει ακόμη ένα παιχνίδι, εκείνο στην ιβηρική χώρα την προσεχή Τρίτη (20/11). 

Ο αγώνας ήταν ένα ορόσημο για τον 34χρονο Τζόρτζιο Κελίνι, αρχηγό απόψε της ιταλικής ομάδας, ο οποίος κατέγραψε την 100ή συμμετοχή του φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο, περίπου ένα χρόνο μετά την τελευταία διεθνή συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στο παιχνίδι μπαράζ με τη Σουηδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Συντριβή για την Αλβανία εντός έδρας, που ηττήθηκε με 0-4 από τη Σκωτία στο στάδιο «Λόρο Μπορίτσι» (Σκόδρα) και υποβιβάστηκε μαθηματικά στη League D. Ρόλο στην έκταση του σκορ διαδραμάτισε η αποβολή (απευθείας κόκκινη κάρτα) του αμυντικού του Άρη, Μεργκίμ Μάβραϊ, στο 23ο λεπτό και με το σκορ στο 0-1.

Ο Αλβανός κεντρικός αμυντικός αρχικά δέχθηκε κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο στον Φόρεστ και ύστερα λογομάχησε με τον Κρίστι, τον οποίο στη συνέχεια χτύπησε με το κεφάλι και αποβλήθηκε. 

Ο Έργκις Κάτσε είχε ξεκινήσει βασικός, όμως μερικά λεπτά μετά την αποβολή ο Κριστιάν Πανούτσι τον αντικατέστησε με τον Ισμαϊλί, «θυσιάζοντάς» τον για την τακτική. Η ομάδα του Άλεξ ΜακΛις ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με το Ισραήλ (έχουν από 6 βαθμούς), οπότε η πρώτη θέση θα κριθεί την προσεχή Τρίτη (20/11) στη μεταξύ τους αναμέτρηση, στη Σκωτία.

Η Ρουμανία έδωσε παράταση στην αγωνία για την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο της League C με τη νίκη της επί της Λιθουανίας (3-0) στο στάδιο «Ίλιε Οανά», στο Πλοέστι, καθώς διατηρήθηκε στο -2 από την πρωτοπόρο Σερβία. Έτσι όλα θα κριθούν την 6η και τελευταία αγωνιστική (20/11), αλλά η κατάσταση δεν είναι ευκολη για τους Ρουμάνους, που θα παίξουν στο Μαυροβούνιο, ενώ την ίδια ώρα οι «πλάβι» θα υποδέχονται την ουραγό Λιθουανία, σε μια θεωρητικά εύκολη αποστολή.