Quantcast

Πατουλίδου: Επιβεβαιώθηκε η μεγάλη προσπάθεια των αθλητριών μας

"Επιβεβαίωση της μεγάλης προσπάθειας" της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου, χαρακτηρίζει η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου την κατάκτηση του χρυσού και του αργυρού μεταλλίου αντίστοιχα από τις δύο αθλήτριες του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

"Μια τόσο μεγάλη προσπάθεια, κάποια στιγμή αποδίδει. Σε κάποιους δεν αποδίδει αλλά έρχεται η στιγμή που ολοκληρώνεται μια δύσκολη χρονικά και η επιβεβαίωση, όταν έρχεται σ' αυτό το επίπεδο, είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας κι όχι μόνο γι' αυτά τα παιδιά" σημείωσε η Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" με τη σημαντικότερη, όπως τόνισε, ιδιότητά της, αυτή της αθλήτριας και Ολυμπιονίκη (σ.σ. η κ. Πατουλίδου είναι, σήμερα, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης).

Σχολιάζοντας τις αναφορές των αθλητών μας που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στους πληγέντες της Ανατολικής Αττικής και τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, η κ. Πατουλίδου σημείωσε πως ήταν "1000% σίγουρη" πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. "Σε μια αναφορά που έκανα, εκεί κοντά στις 6 Αυγούστου, οπότε και ξεκινούσε το Πανευρωπαϊκό, είπα πως εγώ ξέρω πού θα αφιερώσουν τα παιδιά τις διακρίσεις που περίμενουμε ότι θα έρθουν. Ήμουν βέβαιη γιατί ξέρω την ψυχή των παιδιών που αγωνίζονται, ξέρω ότι δεν είναι ξεκομμένοι από την κοινωνία, άρα προβληματίζονται, αγωνιούν, πονάνε, κλαίνε γι' αυτό που ζήσαμε πριν από μερικές ημέρες. Θα ήταν αδύνατο να μην έχουν επηρεαστεί και να μην αφιερώσουν εκεί τη νίκη τους", εξήγησε.

Ήταν στις 6 Αυγούστου το 1992, όταν η ίδια κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, πετυχαίνοντας έναν άθλο δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες αθλητές. Στην ερώτηση πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση για τους σημερινούς αθλητές, λέει πως "δεν έχει αλλάξει, ίσως και να έχει γίνει και δυσκολότερη" και συμπληρώνει: "ευτυχώς όμως υπάρχουν οι ιδιώτες και είναι αυτό το φοβερό πρόγραμμα που ως χορηγοί υιοθετούν αθλητές, τους βοηθούν στην προετοιμασία κι έχουμε αυτά τα λαμπρά αποτελέσματα".

Θεωρεί πως "το κράτος θα μπορούσε να έχει καλύτερες υποδομές" και να μην είχαν αφεθεί οι χώροι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. "Το 2004, την Ολυμπιακή χρονιά, είδαμε την πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία μιας μικρής χώρας, που διοργάνωσε εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο οι χώροι μετά αφέθηκαν και σ' αυτούς τους αφημένους, μισογκρεμισμένους, ασυντήρητους χώρους συνεχίζουν τα παιδιά μας να γυμνάζονται", επισήμανε η κ. Πατουλίδου.

Ερωτηθείσα εάν η ίδια θα προέτρεπε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό παρά τις μεγάλες δυσκολίες, απαντά με τη χαρακτηριστική φράση: "Με 'κλωτσιές' θα ωθούσα το κάθε παιδί στον αθλητισμό. Να κινείται γιατί είναι η τροφή της ψυχής η κίνηση".