Quantcast

Πόλο Γυναικών: «Λύγισε» στο τέλος ο Ολυμπιακός, πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σαμπαντέλ

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού «πάλεψε» στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας που διεξήχθη στην πισίνα «Carles Ibars», αλλά ηττήθηκε με 13-11 από την οικοδέσποινα του Final Four, Σαμπαντέλ, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς πήρε προβάδισμα με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα της Μπάγκλινγκ, καταφέρνοντας έτσι να αιφνιδιάσει την γηπεδούχο ομάδα, η οποία εν συνεχεία μείωσε με δυνατό σουτ της Μουνιόθ.

Το συγκρότημα του Παυλίδη πήρε εκ νέου «αέρα» δύο τερμάτων με το γκολ της Ελευθεριάδου, οι Ισπανίδες όμως σκόραραν και μείωσαν σε 3-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου οκταλέπτου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, η Ασημάκη αύξησε τον δείκτη του σκορ σε 4-2 για τον Ολυμπιακό με γύρισμα από τα δύο μέτρα. Όμως, η Σαμπαντέλ αντέδρασε και ισοφάρισε για πρώτη φορά στον τελικό με το γκολ της Εσπάρ και της Νιούσχουλ στην παίκτρια παραπάνω.

H oμάδα του Πειραιά έκανε το 5-4 με τέρμα της Ασημάκη, αλλά οι γηπεδούχες, εκμεταλλευόμενες ακόμη μία αποβολή των ερυθρόλευκων, έκαναν το 5-5 με το δεύτερο τέρμα της Νιούσχουλ.

Mε το τρίτο γκολ της Μπάκλινγκ ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα, όμως η Μουνιόθ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα, διαμορφώνοντας το 6-6 που ήταν το σκορ του δεύτερου οκταλέπτου.

Η Πλευρίτου με υπέροχη λόμπα έκανε το 7-6 για την ομάδα του Πειραιά, με την Φόρκα να απαντά άμεσα για τη Σαμπαντέλ (7-7). Μάλιστα, η οικοδέσποινα του Final Four πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με ψιλοκρεμαστό πλασέ της Νιούσχουλ.

Η Αβραμίδου με πέναλτι ισοφάρισε σε 8-8 για το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη που ανέκτησε το προβάδισμα με ένα άπιαστο σουτ της Τσουκαλά. Η Πλευρίτου με ένα εντυπωσιακό γκολ έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων για τον Ολυμπιακό, ο οποίος λίγο αργότερα έκανε το 11-8 με την Μπάκλινγκ, σε μία από τις λιγοστές φορές που η ελληνική ομάδα έπαιξε με παίκτη παραπάνω στον τελικό.

Η Φόρκα με μακρινό σουτ νίκησε τη Σταματοπούλου και μείωσε για τη Σαμπαντέλ, η οποία μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι με τη λόμπα της Ορτίθ. O Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι το οποίο δεν αξιοποίησε η Πλευριτου (απέκρουσε η τερματοφύλακας της Σαμπαντέλ) και στη συνέχεια η Νιούσχουλ ισοφάρισε σε 11-11 στην παίκτρια παραπάνω. Η Μουνιόθ στη συνέχεια έδωσε το προβάδισμα στην ισπανική ομάδα, η οποία με τη Στέφενς έκανε το 13-11 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο φιναλίστ:

Σαμπαντέλ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγιες, Εσπάρ, Ορτίθ Μουνιόζ, Φάρε Κολομίνα Γκ, Στέφενς, Κορντόμπες, Γκαρθία Γοδόι, Φόρκα, Νιούσουλ Κ., Ντόμενεχ, Λέιτον, Φάρε Κολομίνα Α.

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη, Πλευρίτου Μαρ. Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα.