Quantcast

Προβάδισμα για την Ρεάλ 2-1 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ

Η Ρεάλ πέρασε δύσκολες στιγμές στο Άμστερνταμ, αλλά έφυγε νικήτρια με 2-1 απέναντι στον Άγιαξ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στις 5 Μαρτίου.

Με πίεση ψηλά, οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν πολύ τη «βασίλισσα» στο πρώτο ημίχρονο και την έφεραν σε δύσκολη θέση αρκετές φορές.

Οι παίκτες του «Αίαντα» βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση και στο 26΄ είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τάντιτς πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κουρτουά. Στο 36΄ ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε μεγάλη απόκρουση στο πλασέ του Ζίγεκ, ενώ στο 37΄ ο Σκόμινα ακύρωσε γκολ των γηπεδούχων χρησιμοποιώντας το VAR σε μια δύσκολη φάση.

Σε κεφαλιά του Ντε Λιχτ ο Κουρτουά έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Αργεντινός αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά, αλλά μετά τη χρήση του βίντεο ο Σκόμινα αποφάνθηκε ότι ο Τάντιτς βρισκόταν σε αντικανονική θέση (οριακά) και... κατέστειλε τους πανηγυρισμούς στην Αρένα «Γιόχαν Κρόιφ».

Αφού πέρασε... αλώβητη από την «τρικυμία», η Ρεάλ έβγαλε την εμπειρία και την ποιότητά της ανοίγοντας στο σκορ στο 60ό λεπτό, όταν ο Βινίσιους έκανε το μπάσιμο από αριστερά, τράβηξε πάνω του τους αμυντικούς και πάσαρε στον Μπενζεμά, που νίκησε εύκολα τον Ονάνα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 75΄ ο Νέρες γύρισε την μπάλα από αριστερά στο πέναλτι, με τον Ζίγιεκ να ισοφαρίζει. Ο Άγιαξ δεν κατόρθωσε πάντως να αποφύγει την ήττα, καθώς σε νέα αντεπίθεση ο Καρβαχάλ γύρισε στον Ασένσιο που έγραψε το τελικό 1-2.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Κίτρινες: Ζίγεκ - Ρεγκιλόν, Βάσκεθ, Ράμος

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε  (73΄ Ντόλμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Ταλιαφίκο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (81΄ Ντίας), Μπέιλ (61΄ Λούκας), Μπενζεμά (73΄ Ασένσιο).