Quantcast

Πρώτος βαθμός για την Λαμία σε ματς θρίλερ στο Αγρίνιο 2-2 με τον Παναιτωλικό

Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, μετά από τρεις σερί ήττες, πήρε η Λαμία στο Αγρίνιο.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με τον Παναιτωλικό, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 4ης αγωνιστικής, χάρις στα γκολ του Επστάιν στο 74΄ και του Αντέτζο στο 99΄ (προηγήθηκε η απόκρουση του Κυριακίδη στο πέναλτι του Μαστούρ). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Μάζουρεκ στο 27΄ και τον Μάνα στο 88΄.

Η Λαμία είχε τις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, οι παίκτες της «έπεσαν πάνω» σε έναν εκπληκτικό Κυριακίδη. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ήταν στη σωστή θέση στο 3΄ (εξαιρετικό φάουλ του Μπερτόλιο), ενώ στο 16΄ και 21΄ «νίκησε» τους Επστάιν και Μπερτόλιο σε ισάριθμα τετ-α-τετ.

Η μπάλα τιμώρησε τους φιλοξενούμενους στο 27΄, καθώς κόντρα στη ροή του ματς, ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα με το εξαιρετικό σουτ του Μάζουρεκ μέσα από την περιοχή (1-0). Παρά τις προσπάθειες που ακολούθησαν από τους παίκτες των δύο ομάδων το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο 45λεπτο.

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με την κλασική ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, όταν ο Μάζουρεκ βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό (πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα).

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στη συνέχεια, ωστόσο, η Λαμία κατάφερε να πετύχει αυτό που δικαιούτο νωρίτερα. Ο Επστάιν στο 74΄ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μπερτόλιο, πέρασε τον Κυριακίδη και δεν είχε κανένα πρόβλημα να ισοφαρίσει (1-1).

Στο 88΄ ο Μανά, που είχε μπει αλλαγή στο 70΄ φάνηκε να χαρίζει το δεύτερο «τρίποντο» στους γηπεδούχους, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Αφού κέρδισαν πέναλτι στο 95΄ (χέρι του Μιχάι σε κεφαλιά του Μπαράλες), ο Μαστούρ νικήθηκε από τον Κυριακίδη, αλλά ο Αντέτζο που είχε προωθηθεί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 99΄.

Αμέσως μετά, ο Μαρινάκης σκόραρε με κεφαλιά στην πολιορκία των παικτών του Παναιτωλικού στα καρέ της Λαμίας, ωστόσο, το γκολ ορθώς δε μέτρησε καθώς ήταν οφσάιντ.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Μιχάι, Ντίας, Κυριακίδης, Μανά - Σκόνδρας,  Σκαρντοβέλι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ντίας, Μιχάι, Άργκους (87΄ Λουσέρο), Μάζουρεκ, Έρικσον, Μάρκος Πάουλο (80΄ Καμαρά), Τσοκάνης, Μοράρ, Μπαρμπόσα (70΄ Μάνα)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σκαρντοβέλι, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Σκόνδρας, Καραμάνος (60΄ Μαστούρ), Επστάιν (85΄ Πλιάτσικας), Μπερτόλιο (78΄ Καραγκούνης), Μπαράλες