Quantcast

Τριπλό κτύπημα τίτλου στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ!

Τέτοιες νίκες δίνουν πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έφυγε θριαμβευτής από την Τρίπολη επικρατώντας 0-3 του Αστέρα και διατήρησε το 8 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό, ο οποίος νωρίτερα πέρασε από τη Λιβαδειά.

Μπορεί ο Δικέφαλος να μην έχει πλέον τον Πρίγιοβιτς στην επίθεσή του, αλλά διαθέτει "μέταλλο" κι έναν γκολκίπερ που τον κρατά όρθιο σε δύσκολες στιγμές. Κάπως έτσι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου, φτάνοντας τους 41 βαθμούς και δείχνοντας ότι φέτος είναι αποφασισμένος να κόψει πρώτος το νήμα.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Πασχαλάκης αυτός που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ με τις επεμβάσεις του, για να κυριαρχήσει απόλυτα στο δεύτερο 45λεπτο ο Δικέφαλος και να φτάσει δίκαια στο τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε τις φάσεις, που πίεζε, που ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο 45λεπτο έληξε με τους Αρκάδες να έχουν εννέα τελικές, με τις επτά να είναι στην εστία, ενώ ο Δικέφαλος είχε μόλις μια. Βέβαια, δεν προσμετράται το κακώς ακυρωθέν τέρμα του Μπίσεσβαρ. Ο Πασχαλάκης κατέβασε ρολά, ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, έπιανε τα πάντα και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Έπιασε το τετ α τετ του Καλτσά στο 12', το σουτ του Μανιά στο 39', για να ακολουθήσει λίγο μετά στο ίδιο λεπτό η διπλή επέμβαση στις προσπάθειες των Καλτσά και Βαλιέντε. Στο ενδιάμεσο (26'), οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Ιγκλέσιας.

Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο υπήρξαν και δύο αποφάσεις που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από τον ΠΑΟΚ. Στο 12', ο Τσιλιανίδης έβγαλε ωραία διαγώνια πάσα για τον Καλτσά, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, τον πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ. Η φάση όμως θα έπρεπε να έχει σταματήσει, διότι ο Καλτσάς ήταν εκτειθεμένος, έστω και ελάχιστα, όταν έγινε η μπαλιά.

Επτά λεπτά μετά ο Πέλκας πάσαρε στον Μπίσεσβαρ, εκείνος πλάσαρε με το αριστερό, σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Ο Ολλανδός καλυπτόταν και το τέρμα θα έπρεπε να μετρήσει.

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ισορροπημένο για τις δυο ομάδες, χωρίς καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες, όμως από το 60' μέχρι το 70' ο ΠΑΟΚ είχε "κλειδώσει" το τρίποντο σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται και που πέρυσι έχασε το... μισό πρωτάθλημα.

Η πρώτη προειδοποίηση ήταν η ευκαιρία του Μπίσεσβαρ, ο οποίος από πλάγια θέση σούταρε άουτ στο 60', για να έρθει ο Βιεϊρίνια στο 65' με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ να βάλει μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο. Ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου, ο οποίος πετάχτηκε καθυστερημένα για να αποκρούσει.

Τέσσερα λεπτά μετά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ κυκλοφόρησαν μαγικά τη μπάλα, ο Μπίσεσβαρ έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μαουρίσιο και εκείνος με αριστερό συρτό σουτ έγραψε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς.

Στο 79', ο Μάτος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε απρόσεκτο γύρισμα προς τα πίσω με το κεφάλι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ! Στο 94', μάλιστα, ο Μουνάφο απέκρουσε το πλασέ του Λημνιού στη γραμμή κι έτσι δεν έγινε και το 0-4!

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71' Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (87' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Ζαμπά (77' Λημνιός), Πέλκας (71' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86' Τόσκα), Ακπόμ.