Quantcast

Τσιτσιπάς: Δεν ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο στα χτυπήματά μου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον ημιτελικό της Ρώμης με 2-0 από τον Ραφαέλ Ναδάλ και αποκλείστηκε από τον τελικό, λίγες μέρες μετά την επικράτηση του επί του Ισπανού στη Μαδρίτη.

Ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στις διαφορές των δυο αγώνων τονίζοντας πως το γήπεδο ήταν πιο αργό και αυτό τον βοήθησε ενώ σημείωσε πως ένιωθε ότι δεν είχε τον έλεγχο στα χτυπήματα του. Παράλληλα ο Τσιτσιπάς δήλωσε πως αυτές οι τρεις εβδομάδες τον έχουν κάνει πιο έτοιμο ενόψει του Ρολάντ Γκαρός.

"Νομίζω πως το παιχνίδι του ήταν το ίδιο. Το γήπεδο ήταν διαφορετικό. Πολύ πιο αργό. Υποθέτω αυτό τον βοηθάει. Νιώθει πιο σίγουρος με τον εαυτό του, έχει περισσότερο χρόνο να εκτελέσει το πλάνο του. Στη Μαδρίτη το γήπεδο και οι μπάλες ήταν γρηγορότερα. Σήμερα οι ίδιες μπάλες μου φαινόντουσαν πιο αργές και είχε το χρόνο να μου κάνει passing shot όταν ανέβαινα στο φιλέ. Εγώ δεν ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο στα χτυπήματά μου".

Και συνέχισε λέγοντας: 

"Αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος στις σκληρές επιφάνειες. Τα χτυπήματά του είναι πολύ γρήγορα. Είναι επίσης επικίνδυνος στο χώμα. Αλλά στο χώμα νιώθω πως έχω περισσότερο χρόνο να σκεφτώ. Είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις στο χώμα, αλλά δεν είναι ανίκητος, όπως είχε πει και κάποιος παλιότερα".

Για τα τελευταία αποτελέσματα ενόψει και του Ρολάντ Γκαρός: 

"Είμαι ευχαριστημένος. Είχα πολλούς αγώνες στο χώμα. Είναι σημαντικό να πας μ' αυτόν τον τρόπο σ' ένα τουρνουά σαν το Ρολάντ Γκαρός. Έμαθα πολλά αυτές τις τρεις εβδομάδες. Είναι καλό να πηγαίνεις σε ένα Grand Slam, γνωρίζοντας τι έχεις κάνει καλά και τι δεν έχεις κάνει καλά. Θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ σε όλα αυτά, για να αποφύγω να κάνω τα ίδια λάθη".