Ο μοιραίος, ο άφωνος, ο κρυπτόμενος...

Δεκαπέντε χρόνια απόλυτης σιωπής! Για άλλους, ύποπτης και ένοχης. Για άλλους, υπεροψίας και αλαζονείας!

  • Κώστας Σημίτης, ο μοιραίος! Ο πρώην πρωθυπουργός που παρακολουθεί υπουργούς του να οδηγούνται στις φυλακές για μίζες και παράνομο πλουτισμό. Αλλους να καταδικάζονται για «χρυσά δωράκια» που δέχθηκαν από πολυεθνικές εταιρείες ως αντάλλαγμα της υπογραφής που έβαλαν σε συμβάσεις για προμήθειες και έργα. Στενούς του συνεργάτες να παραδέχονται ότι μετέφεραν με βαλίτσες «μαύρο» χρήμα στο ταμείο του κόμματος, χωρίς κανείς να γνωρίζει τελικά πού κατέληξε. Ο «πρωτομάστορας» της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας είτε συμμετείχε, είτε γνώριζε και συγκάλυπτε, είτε αγνοούσε το πάρτι που είχαν στήσει λαμπερά ονόματα της κυβέρνησής του με τα χρήματα των πολιτών. Ο πολιτικός που ανεβοκατέβαινε με ευκολία στο «πολιτικό τρένο» μέχρι να βρεθεί στη θέση του οδηγού της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε, παρασύροντας στην καταστροφή έναν ολόκληρο λαό που επί οκτώ χρόνια προσπαθεί να ξεχρεώσει τα σπασμένα και τα παιχνίδια των πολιτικών.
  • Κώστας Σημίτης, ο κρυπτόμενος! Ο πρώην πρωθυπουργός που επιλέγει να παραμείνει στην «ασφάλεια» του παρασκηνίου ακόμα και τώρα, που οι παλαιοί του σύντροφοι τον βάζουν στο κάδρο των σκανδάλων. Ακόμα και τώρα, που οι τρόφιμοι των φυλακών υπουργοί του υποστηρίζουν ότι τα γνώριζε όλα. Οτι ήξερε τα πάντα για τις παραγγελίες-μαμούθ οπλικών συστημάτων. Οτι πριν από τις τελικές υπογραφές πραγματοποιούνταν μυστικές συναντήσεις των αρμοδίων υπουργών με τον πρωθυπουργό. Ακόμα και τώρα, που μεγαλοστελέχη ξένων εταιρειών καταγγέλλουν ότι έχαναν δουλειές επειδή δεν «λάδωναν» όσο έπρεπε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

 

  • Κώστας Σημίτης, ο άφωνος! Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος, αν και γνώριζε για τη «ληστεία του αιώνα», σιωπούσε και επέτρεπε σε όποιον ήθελε να κλέβει το υστέρημα των πολιτών, να εξαπατά και να πλουτίζει παράνομα. Ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος, αν και θα έπρεπε να αντιληφθεί γρήγορα τα έντονα σημάδια σήψης που παρουσίασε το μοντέλο της διακυβέρνησής του, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τη σταματήσει. Για να περιορίσει τη μόλυνση, που δυστυχώς εξαπλώθηκε σε όλες τις βαθμίδες της κρατικής μηχανής. Αν και θα έπρεπε να έβλεπε τα εκατομμύρια που έβγαιναν από τις τσέπες των πολιτών και κατέληγαν σε αυτές των υπουργών του και στη συνέχεια φυγαδεύονταν στο εξωτερικό ή γίνονταν βίλες, δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την κλοπή.

Αλήθεια, δεν γνώριζε; Δεν ήξερε; Δεν είχε αντιληφθεί ότι οι συνεργάτες του «κολυμπούσαν» στο παράνομο χρήμα, ότι είχαν πέσει ολόκληροι μέσα στο βάζο με το μέλι; Δεν τον είχε ενημερώσει κανείς για το μεγάλο «φαγοπότι»; Κι αν ναι, τότε γιατί επί 15 χρόνια σιωπά; Γιατί δεν αγανακτεί που τον θεωρούσαν πολιτική μαριονέτα; Γιατί δεν βγαίνει να καταγγείλει του κλέφτες, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να ζητήσει ένα ταπεινό «συγγνώμη» από τους πολίτες;

Οποιος δεν φοβάται, όποιος έχει «καθαρή τη φωλιά του» δεν κρύβεται. Βγαίνει μπροστά ως ηγέτης και αναγνωρίζει τα λάθη του. Παραδέχεται ότι κάποιοι τον εξαπάτησαν και όλοι μαζί τον ελληνικό λαό. Οτι κάποιοι τον χρησιμοποίησαν για να κατακλέψουν τη χώρα. Αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν στις μυστικές συναντήσεις με τους υπουργούς ή διαψεύδει τεκμηριωμένα όσους ισχυρίζονται ότι γίνονταν πριν από κάθε μεγάλη συμφωνία.

Οποιος δεν φοβάται μιλάει. Φωνάζει την αλήθεια του και πρωτοστατεί για την παραδειγματική τιμωρία των κλεφτών. Αυτών που συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας και στην «καταδίκη» ενός ολόκληρου λαού στη φτώχεια και τη μιζέρια για δεκαετίες.

Ο Κώστας Σημίτης έχει ευθύνη -και είναι τεράστια- για όσα έγιναν επί πρωθυπουργίας του και μολύνουν ακόμα και σήμερα το πολιτικό κλίμα της χώρας. Ηταν πρωθυπουργός και όχι τουρίστας. Ηταν αυτός που επέλεξε τους υπουργούς και τους τοποθέτησε σε συγκεκριμένες θέσεις να διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια και τεράστια οικονομικά προγράμματα. Ηταν αυτός που έβαζε την τελευταία υπογραφή στις συμφωνίες. Ηταν αυτός που ήλεγχε τις αποφάσεις και τα έργα των συνεργατών του. Ακόμα, λοιπόν, κι αν δεν έχει καμία συμμετοχή στο πάρτι με τις μίζες και κάποιοι προσπαθούν σκόπιμα να τον εμπλέξουν στα σκάνδαλα, οφείλει στον ελληνικό λαό να μιλήσει, γιατί η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός!