Quantcast

Μαυρίλα σε αρμούς των πλακιδίων. Πως να τους καθαρίσω;

Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακίδια μαυρίζουν ή αποχρωματίζονται τις πιο πολλές φορές γιατί δεν έχουν αδιαβροχοποιηθεί το πιο πιθανό ούτε κατά την εφαρμογή τους ούτε και σε μετέπειτα χρόνο.
Οι αρμοί ανάμεσα στα πλακίδια μαυρίζουν ή αποχρωματίζονται τις πιο πολλές φορές γιατί δεν έχουν αδιαβροχοποιηθεί το πιο πιθανό ούτε κατά την εφαρμογή τους ούτε και σε μετέπειτα χρόνο. Οι αποχρωματισμένοι, μαυρισμένοι και λερωμένοι αρμοί αποτελούν πονοκέφαλο για τους περισσότερους από εμάς μιας και χαλούν την εικόνα μίας ωραίας επένδυσης. Σε αρκετές περιπτώσεις, επίσης, παρατηρείται αλλαγή στο χρώμα του αρμόστοκου ή και αποχρωματισμός του. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε τσιμεντοειδής αρμόστοκους, οι οποίοι μπορούν να καθαριστούν εύκολα σύμφωνα με τις πιο κάτω οδηγίες.

1 - Προετοιμασία
Αφαιρούμε τυχόν σκόνες, βρωμιά και λάδια από τα πλακάκια με τη χρήση ενός μαλακού πανιού. Καθαρίζουμε, έπειτα, την επιφάνεια με ένα ήπιο καθαριστικό. Αν χρησιμοποιήσουμε ένα πιο έντονο, δραστικό καθαριστικό, δεν παραμελούμε το σωστό αερισμό του χώρου και τη δική μας προστασία σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του καθαριστικού (χρήση γαντιών, προστατευτικών γυαλιών κλπ).

2 – Καθαρισμός του αρμόστοκου
Για το βαθύ καθαρισμό του αρμού, χρησιμοποιούμε είτε ένα διάλυμα χλωρίνης και νερού ή ειδικό καθαριστικό για τον καθαρισμό μαρμάρων γυαλισμένων ή μη και αρμών πλακιδίων - γρανιτών. Στη δεύτερη περίπτωση, ψεκάζουμε κατά μήκος των αρμών και αφήνουμε το προϊόν να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τρίβουμε τους αρμούς με βούρτσα, προσέχοντας να μην βάζουμε πολύ έντονη δύναμη και φθείρουμε τους αρμούς. Ολοκληρώνουμε ξεπλένοντας τους αρμούς.

3 – Έντονοι λεκέδες
Σε περίπτωση έντονων μαύρων στιγμάτων και λεκέδων στους αρμόστοκους, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αφήνοντας το καθαριστικό να δράσει. Μετά από 10 λεπτά, ξεπλένουμε την επιφάνεια.

4- Αδιαβροχοποίηση
Για την πλήρη φροντίδα των αρμών αλλά και την διατήρηση της εικόνας των καθαρών αρμόστοκων πλακιδίων και των ζωντανών χρωμάτων τους, προτείνουμε την στεγανοποίησή τους με το αδιαβροχοποιητικό αρμών πλακιδίων DUROSTICK D-16 HYDROSTOP. Αποτρέπει την απορρόφηση υγρασίας και διατηρεί όπως την πρώτη ημέρα εφαρμογής το χρώμα των αρμών. Η εφαρμογή του γίνεται ιδανικά 20 μέρες μετά την ολοκλήρωση της αρμολόγησης.