Υγρασία στο μπάνιο. Τρόποι αντιμετώπισης!

Το καθαριστικό υγρό για μούχλα DUROSTICK D-95 CLEANER...

Η εμφάνιση μούχλας ή μαύρων στιγμάτων μέσα σε χώρους με έντονη υγρασία όπως το μπάνιο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Μέσα από απλές πρακτικές μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε από τα επιζήμια και αντιαισθητικά σημάδια της υγρασίας, τη μούχλα και τα μαύρα της στίγματα.

Αρχικά ξεκινάμε από τον εντοπισμό των σημείων όπου εμφανίζεται η υγρασία και ίσως μούχλα.

Ένας από τους τρόπους καθαρισμού της είναι η δημιουργία ενός διαλύματος με ένα μέρος χλωρίνης και αντίστοιχα ένα μέρος χλιαρού νερού.

Αφού εμποτίσουμε ένα καθαρό σφουγγάρι στο διάλυμα νερού- χλωρίνης τρίβουμε την προς καθαρισμό επιφάνεια έως ότου την καθαρίσουμε καλά από τα ανθυγιεινά επακόλουθα της υγρασίας.

Αν δυσκολευόμαστε να απομακρύνουμε τους ενοχλητικούς αυτούς λεκέδες, μπορούμε να αναζητήσουμε στο πλησιέστερο χρωματοπωλείο της περιοχής μας το καθαριστικό υγρό για μούχλα DUROSTICK D-95 CLEANER.

Μπορούμε έτσι να καθαρίσουμε σωστά τα σημάδια της υγρασίας στο μπάνιο αλλά και σε άλλους χώρους όπως στην κουζίνα, σε ντουλάπια, αποθήκες, ταβάνια, κ. α. και να συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο στην μη ενφανισή τους.

To D-95 CLEANER είναι ιδιαίτερα δραστικό καθαριστικό. Κατά την εφαρμογή και το ξέπλυμά του συνιστάται η χρήση προστατευτικών πλαστικών γαντιών.

Ψεκάζουμε από απόσταση 20-25cm και αφήνουμε το προϊόν να δράσει για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στη δημιουργία υδρατμών, υγρασίας ή και μούχλας είναι ο μη σωστός εξαερισμός ενός χώρου.

Ο σωστός αερισμός του μπάνιου, παταριών και αποθηκών λειτουργεί προληπτικά και μας σώζει από προβλήματα υγρασίας και μούχλας.

Ο επιμελής εξαερισμός του χώρου βοηθά στην αποτροπή δημιουργίας μούχλας.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο μη σωστός εξαερισμός δεν αποτελεί πάντα το πρόβλημα.

Μπορεί βεβαίως μούχλα και στίγματα σε επιφάνειες στο μπάνιο να έχουν δημιουργηθεί μετά από διαρροή μέσα στο μπάνιο.

Σε αυτή την περίπτωση είναι επιβεβλημένη η επιδιόρθωσή της από επαγγελματία τεχνίτη τόσο για την άμεση επίλυση του προβλήματος στο χώρο του μπάνιου, όσο και για να μην προχωρήσει η φθορά και σε άλλους χώρους του σπιτιού!