Quantcast

Πώς θα γίνεις λίγο πιο παραγωγική οργανώνοντας το γραφείο σου

Αυτή η περίοδος είναι πάντα γεμάτη υποχρεώσεις και προθεσμίες που τρέχεις να προλάβεις. Για αυτό και είναι σημαντικό να διαμορφώσεις τον χώρο σου, ώστε να είσαι πιο παραγωγική. Κάτι τέτοιο μπορεί να σε βοηθήσει να πετυχαίνεις τους στόχους σου πιο εύκολα. Είτε το πιστεύεις, τα αντικείμενα που έχεις τοποθετήσει πάνω και γύρω από το γραφείο σου, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αν λοιπόν θέλεις να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου στο έπακρο τη νέα χρονιά, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βάλεις τάξη στον χώρο σου.

Τα πράγματα που έχεις στο γραφείο σου πρέπει να σε βοηθούν να εργάζεσαι περισσότερο και να μην αποσπούν την προσοχή σου. Δεν υπάρχει λόγος να μένεις μακριά από την επιτυχία. Με λίγη οργάνωση, μπορείς να πας ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά σου και να γίνεις λιγότερο αναβλητική!

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Επίλεξε τα κατάλληλα «εργαλεία»

Προκειμένου να αποφύγεις τους «πειρασμούς» που βρίσκονται στον χώρο που εργάζεσαι, πρέπει να έχεις τα κατάλληλα «εργαλεία» που θα σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις την τέλεια ημέρα! Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσεις το πρόγραμμά σου είναι να σκεφτείς τις λεπτομέρειες και να ετοιμάσεις μία λίστα με όσα πρέπει να κάνεις σε κάθε ώρα της ημέρας. Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε τις υποχρεώσεις σου και τους στόχους σου, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να τους ολοκληρώσεις. Η ατζέντα σου πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου για να παραμένεις οργανωμένη. Άλλωστε, έτσι δεν θα σου ξεφεύγει τίποτα, και θα μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της καθημερινότητάς σου.

Φυσικά, πάντα υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να «ξεφύγουμε» από το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να περιορίζεσαι, απλώς φρόντισε να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου τις επόμενες ημέρες και να μην το παρακάνεις και να απομακρύνεσαι από τους στόχους σου.

Τακτοποίησε το γραφείο σου

Κάθε πράγμα πρέπει να παραμένει στη θέση του. Όσο περισσότερα αντικείμενα έχεις πάνω στο γραφείο σου, τόσο περισσότερο αυξάνεται η πιθανότητα να είναι ακατάστατο. Χρησιμοποίησε μολυβοθήκες, φακέλους και κλασέρ που θα σε βοηθήσουν να μην έχεις στοίβες με χαρτιά γύρω σου. Και αυτό διότι όταν κάθεσαι στο γραφείο σου και προσπαθείς να συγκεντρωθείς, είναι πολύ πιθανό το βλέμμα σου να αρχίσει να πέφτει σε οτιδήποτε βρίσκεται στο οπτικό σου πεδίο. Έτσι, θα αποσπαστείς, προσπαθώντας να επεξεργαστείς όλον αυτόν τον όγκο των πληροφοριών.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σου. Χρησιμοποίησε τη συρταριέρα και τη βιβλιοθήκη σου και προσπάθησε να κάνεις το γραφείο σου να δείχνει πιο άδειο από ποτέ.

Γέμισε τον χώρο σου με φυτά!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να έχουν γίνει της μόδας, όμως παράλληλα σου προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Καθαρίζουν τον αέρα και μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγική! Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της NASA έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις επιβλαβείς οικιακές χημικές ουσίες από τον αέρα, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας από τα υγρά καθαρισμού και της φορμαλδεΰδης από τα χαλιά. Παράλληλα θα σε βοηθήσουν να έρθεις λίγο πιο κοντά στη Φύση, να χαλαρώσεις και να μειώσεις το άγχος και το στρες.

Τοποθέτησε τις αγαπημένες σου «πρασινάδες» στον χώρο σου προκειμένου να αισθανθείς καλύτερα, να γίνεις πιο παραγωγική και να αποφύγεις ιώσεις και αλλεργίες!

Ανακάλυψε πηγές έμπνευσης

Όλοι μας έχουμε μερικές εβδομάδες που δεν έχουμε κίνητρο για να δουλέψουμε. Είναι λογικό. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναζητάμε πηγές έμπνευσης που θα μας κάνουν πιο δημιουργικές. Ανεξαρτήτως του χώρου και της καριέρας σου, είναι σημαντικό να βρεις εικόνες, κείμενα, μουσική που σε εμπνέει και σε ενθαρρύνει να εκφράσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Μπορεί για παράδειγμα, μία φωτογραφία να σε κινητοποιεί. Δημιούργησε έναν πίνακα, όπου μπορείς να τοποθετείς όλα όσα σε κάνουν πιο δημιουργική.

 Άναψε ένα κερί!

Είναι αποδεδειγμένο ότι το άρωμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού σε βοηθούν να παραμένεις ενεργητική και δραστήρια. Αν λοιπόν θέλεις να γίνεις πιο παραγωγική δοκίμασε να ανάψεις το αγαπημένο σου κερί ή ανέπνευσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο.

Αν έχεις όρεξη, μπορείς να πιείς ζεστό νερό με στυμμένο λεμόνι. Είναι ένα «ρόφημα» με ευεργετικά οφέλη, που θα τονώσει τον οργανισμό σου και θα σε κάνει αμέσως να αισθανθείς καλύτερα!

Πρόσεξε τη σωστή στάση του σώματος

Για να δουλεύεις λίγο πιο «έξυπνα», μάθε να κάθεσαι σωστά. Η στάση του σώματός σου επηρεάζει τη διάθεσή σου και την παραγωγικότητά σου. Επίλεξε με προσοχή την καρέκλα σου, προκειμένου να κάθεσαι άνετα και να έχεις τη στήριξη που χρειάζεσαι. Όταν δεν καμπουριάζεις, θα αισθάνεσαι περισσότερη αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Προσπάθησε να κάνεις τακτικά διαλείμματα για stretching! Τεντώσου, κάνε μία βόλτα στο σπίτι και γύρνα στο γραφείο σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις περισσότερη όρεξη και να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένη όταν επιστρέφεις στη δουλειά!