Quantcast

Προθεσμία να απολογηθούν τη Μ. Δευτέρα πήραν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Εις βάρος τους ο εφέτης ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

Οι δυο δικηγόροι αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου Θρασύβουλος Κονταξής, «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις: Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Ο ίδιος είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλεξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια.»

Κούγιας: Παράνομη και αντιαισθητική η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δικηγόρων

Την πεποίθηση του ότι οι δικηγόροι Γ. Αντωνόπουλος, Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος είναι παντελώς αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» εκφράζει ο Αλ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Γ. Αντωνόπουλου, επισημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης «είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος».

Γιάννης Μαρακάκης, συνεργάτης Α. Λυκουρέζου: «Η σύλληψή του συνιστά υπερβολή»

«Η πλευρά του κ Λυκουρέζου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη συνιστά υπερβολή», αναφέρει σε δήλωσή του ο συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, Γιάννης Μαρκάκης.

«Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό.

Γνωρίζεται ποσό εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Α.Λυκουρέζος.Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου.Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλο της οποίας ο κ. Λυκουρέζος ήταν εκ των χειριστών. Ήταν στη διάθεση των αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μαρακάκης.