Quantcast

Διακόπηκε για δεύτερη φορά στον Άρειο Πάγο η δίκη του Γεωργιανού Σουσανασβίλι

Διακόπηκε και πάλι για το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, 23 Ιουλίου 2018, η συζήτηση στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, της έκδοσης στην Γαλλία του Γεωργιανού, φερόμενου ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας, Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

O 57χρόνος Λάσα Σουσανασβίλι, μετήχθει και πάλι σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο 'Αρειο Πάγο. Οι συνήγοροι του ζήτησαν από την έδρα χρονικό περιθώριο 10 ημερών, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, ενώ παράλληλα προέβαλαν ανθρωπιστικούς λόγους.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ο πελάτης τους λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί, χρειάζεται χρόνο «για να προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και σωματικά, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη διαδικασία».

«Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να πάρει ανάσα από τις 29 Μαΐου αφού τον μεταγάγουν καθημερινά στα δικαστήρια και ζητάμε να δοθεί ο χρόνος ανθρωπίνως γιατί κάθε φορά είναι εδώ με κίνδυνο της υγείας του» ανέφερε η εκ των συνηγόρων του Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να αγχώνομαι αν ο εντολέας μου θα πεθάνει μέσα στο δικαστήριο».

Ακόμη, οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι συντρέχουν και δικονομικοί λόγοι για την αναβολή καθώς έχουν υποβάλει αίτημα διόρθωσης της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών (473/2018), που έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση του στη Γαλλία.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναβολής αναφέροντας ότι «ο χρόνος είναι αρκετός έως σήμερα για την προετοιμασία των συνηγόρων», ενώ αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας του εκζητούμενου είπε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι μόνιμη και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της».

Τελικά το αίτημα αναβολής απερρίφθη και όταν οι αρεοπαγίτες επανήλθαν στην έδρα για να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε δικονομικές ενστάσεις, όπως για μη νόμιμη κλήτευση του εκζητουμένου, κ.λπ.

Κατόπιν αυτών και λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως είναι γνωστό και την περασμένη Τρίτη η δίκη διακόπηκε για σήμερα, λόγω αδιαθεσίας του εκζητουμένου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νικαίας.

Ο 57χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη και έχει καταδικαστεί ήδη στην Ελλάδα σε κάθειρξη 14 ετών για συντονισμό μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο Σουσανσβίλι ήταν ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία.