Quantcast

Εισβολή μαθητών και εκπαιδευτικών στο γραφείο του Γαβρόγλου - Το γέμισαν πανό

Ένταση επικρατησαν το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο γραφείο του Γαβρόγλου και το γέμισαν πανό. Πραγματοποίησαν συνέλευση στον χώρο του υπουργείου για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας, ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος όμως απουσίαζε.

Μαθητές και καθηγητές στην αρχή μπήκαν στο προαύλιο και στη συνέχεια σήκωσαν τα ρολά και εισέβαλαν μέσα στο κτίριο, ενώ είχε προηγηθεί ένταση με τους αστυνομικούς.

Μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συνέλευση στον χώρο του υπουργείου για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία, καθώς επίσης και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ:

Οι μαθητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και μεταξύ των αιτημάτων τους είναι: Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να λειτουργούν τα σχολεία κανονικά, διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους δωρεάν, αποσύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Λύκειο, δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές, δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία για όλους τους μαθητές, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν δωρεάν, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξασφάλιση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων με ευθύνη του κράτους.

Από την πλευρά τους, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ζητούν μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία και υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.