Quantcast

Απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι» Ελβετός τραπεζίτης υπόδικος για εξοπλιστικά και Siemens

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο υπόδικος για την υπόθεση Siemens και για εξοπλιστικές μίζες τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ «έσπασε» το βραχιολάκι και από το μεσημέρι της Τρίτης αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ».

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι υπόδικος και με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του ‘Οσβαλντ, με την επιβολή κατ΄οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Την Τρίτη, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) που φορούσε και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία του συστήματος γεωεντοπισμού, η καταστροφή της συσκευής έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Πάντως, η αναζήτηση του τραπεζίτη από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τον Μάρτιο του 2015 ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη.

Είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συνήγορος Όσβαλντ

Την έκπληξή του εξέφρασε ο συνήγορος του Όσβαλντ,  Χρ. Καπαρουνάκης, «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων  η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν».

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Σήμερα, Τρίτη 20.11.2018, διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald.

Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο.

Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε.

Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».