Quantcast

Έρευνα για ανακοίνωση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων που προτρέπει σε συνεργασία με ιδιωτικά ασθενοφόρα

Έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όσους έγραψαν, ανάρτησαν, αλλά και δημοσίευσαν, ανακοίνωση στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων που «προτρέπει» στην εμπλοκή ασθενοφόρων και οδηγών ιδιωτικών κλινικών για διακομιδές σε επείγουσες μόνο περιπτώσεις και όταν το ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει τα περιστατικά αυτά, διατάχθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

«Δεν υπάρχει και ούτε μπορούσε ποτέ να υπάρξει επί της παρούσας κυβέρνησης κάποια εντολή από διευθυντή Τομέα ΕΚΑΒ ή από την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ ή από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα του υπουργείου, που να επιχειρεί να καλύψει κενά του συστήματος με την εκούσια αρωγή ιδιωτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως υπογραμμίζεται «η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν εδώ και χρόνια αναρτημένη στον επιχειρησιακό τομέα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και μεταφέρθηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα του τομέα κατά τη μεταφορά του Επιχειρησιακού Κέντρου στα Ιωάννινα. Η ανακοίνωση που βρέθηκε αναρτημένη στα Ιωάννινα δεν φέρει καμία υπογραφή, έχει ήδη αποκαθηλωθεί από το Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ».