Quantcast

Έχετε πρόβλημα με το ταξί που σας μετέφερε; Στείλτε τα παράπονά σας online στο υπουργείο

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις καταγγελίες επιβατών που θα αφορούν τους αυτοκινητιστές ταξί αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο δίμηνο από το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα µε απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Θάνου Βούρδα, δεσμεύτηκε ποσό 24.800 ευρώ για τη δημιουργία του σχετικού ιστότοπου, αλλά και για τη διεξαγωγή σεμιναρίου στους υπαλλήλους που θα τη χειρίζονται και θα γίνονται τα παράπονα για τα ταξί, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «το Έθνος».

Την ίδια στιγμή, στα 180 ευρώ ορίζει το ποσό της ελάχιστης μίσθωσης των ΕΙΧ οχημάτων, µε οδηγό κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού.

Σύμφωνα µε αυτή, τα ΙΧ αυτοκίνητα µε οδηγό από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εταιρείες και συνεταιρισμούς επιβατηγών ΔΧ αυτοκινήτων εκμισθώνονται µε ολική μίσθωση µέσω προκρατήσεως µε αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών, ενώ απαγορεύεται η μεταφορά επιβατών µε κόμιστρο. Στα νησιά, µε εξαίρεση την Κρήτη και την Εύβοια, η ελάχιστη διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε μισή ώρα για την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο.

Όσον αφορά στο μίσθωμα, προβλέπεται ότι το ελάχιστο τίμημα αυτών των οχημάτων που εκμισθώνονται µέσω προκρατήσεως µε αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών θα είναι 180 ευρώ. Αντίστοιχα, το ελάχιστο τίμημα μίσθωσης µε σύμβαση ελάχιστης διάρκειας 30 λεπτών θα είναι 80 ευρώ. Στα προβλεπόμενα προσόντα των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου ή αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας του εξωτερικού, προστίθενται η καλή γνώση μιας γλώσσας πέραν της ελληνικής, καθώς και η υποχρέωση να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.