Quantcast

Η υπηρεσία «Καθημερινότητα» ζέστανε μαθητές δημοτικού σχολείου της Κερκύρας

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από ένα χρόνο έφθασε στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης ένα παιδικό γράμμα.

Πολύ πιο ζεστά και ανθρώπινα είναι τον τελευταίο καιρό τα πρωινά των μικρών μαθητών του δημοτικού σχολείου Γουβιών Κερκύρας, αφού χάρις στην παρέμβαση της υπηρεσίας της «Καθημερινότητας» που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια υπό τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, το γραφικό αλλά παλιό κτίριο που τα φιλοξενεί απέκτησε στέγαστρα στα κουφώματα, ενισχύθηκε η περίφραξη και βάφτηκαν οι τοίχοι, ενώ έχουν αλλαχθεί παράλληλα οι πόρτες στις τουαλέτες και αναμένεται η απομάκρυνση του κοντινού υποσταθμού της ΔΕΗ και μια σειρά ακόμη επισκευαστικών αναγκών μικρότερης κλίμακας. Και όλα αυτά ενώ έχει δρομολογηθεί η μεταστέγαση σε σύγχρονες κτιριακές υποδομές μαζί με το γειτνιάζον δημοτικό σχολείο Κοντοκαλίου.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν στην πλατφόρμα της Καθημερινότητας (www.kathimerinotita.gov.gr) έφθασε μια ηλεκτρονική επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Γουβιών, μαζί με ένα γράμμα ενός 12χρονου κοριτσιού που αποτυπώνει γλαφυρά τα όσα ζει καθημερινά εκεί. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «κάθε φορά που επιστρέφω από το σχολείο με πιάνει ένας έντονος βήχας και η μαμά μου, μου δίνει φάρμακα. Ξέρει ότι αυτό το παθαίνω όταν υπάρχει έντονη υγρασία. Μια μέρα με ρώτησε αν στην αίθουσα που κάνουμε μάθημα οι τοίχοι είναι μαύροι ή στάζει από κάπου νερό. Της είπα ναι και όταν βρέχει μετακινούμε τα θρανία μας γιατί στάζει νερό από τη σκεπή και στη μέση βάζουμε μια λεκάνη για τα νερά. Η φίλη μου που πάει πέμπτη δημοτικού είχα να τη δω 15 μέρες γιατί ήταν άρρωστη. […] Όταν βρέχει και θέλουμε να πάμε τουαλέτα γινόμαστε σαν τα παπάκια μες στη λίμνη».

Μάλιστα το γράμμα συνοδευόταν από μια ζωγραφιά του σχολείου που δείχνει το ταβάνι να στάζει και τα παιδιά έξω απ’ αυτό να κρατούν ομπρέλες.

Η κινητοποίηση της «Καθημερινότητας» ήταν άμεση, αφού ήρθε σε επαφή αμέσως με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να συμβάλλουν άπαντες στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρξε μεταξύ άλλων συνεχής υπηρεσιακή αλληλογραφία αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τις σχολικές επιτροπές, τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της περιοχής, με αποτέλεσμα να ευοδωθούν τα περισσότερα από τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων. Όπως μαθαίνουμε, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στο εν λόγω δημοτικό σχολείο και πραγματοποιήθηκαν από τον δήμο παρεμβάσεις όπως είναι η ενίσχυση της περίφραξης, στέγαστρα στα κουφώματα και βαψίματα.

Παράλληλα, ένεκα δωρεάς που έλαβε ο δήμος από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, παραχωρήθηκαν στο σχολείο πόρτες και έπιπλα. Ταυτόχρονα, η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσπαθεί να συνδράμει στην κάλυψη επισκευαστικών αναγκών μικρής κλίμακας, αναμένεται η απομάκρυνση του κοντινού υποσταθμού της ΔΕΗ και εν ευθέτω χρόνο εξετάζεται η μεταστέγαση του σχολείου. Μέχρι τότε τα παιδάκια αν μη τι άλλο θα κάνουν μάθημα σε καλύτερες αίθουσες από αυτές που είχαν λίγο καιρό νωρίτερα και δεν θα υποφέρουν από κρυολογήματα εξαιτίας της υγρασίας.