Quantcast

Ιερώνυμος προς ιερείς: Θα είναι όλα συνταγματικώς κατοχυρωμένα

Αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος επισκέφθηκε σήμερα τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να συζητήσουν το πλαίσιο συμφωνίας με την Πολιτεία.

«Η συμφωνία θα ξαναεξεταστεί, θα ξαναπάει στην Ιεραρχία και η Ιεραρχία θα το δει. Η Ιεραρχία μπορεί να εγκρίνει, μπορεί να διορθώσει, μπορεί να απορρίψει. Αν προχωρήσει, θα τα ξανασυζητήσουμε», δήλωσε με το πέρας της συνάντησης ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «ποτέ δεν είχαμε διάσταση με τους ιερείς. Οι ιερείς μας είναι τα μάτια μας και τα χέρια μας και χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε».

Εξάλλου, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, επισήμανε προς τους ιερείς πως «50 χρόνια δίνω μάχη για τα δικαιώματα. Τι έχω να αποδείξω; Αυτά είναι πάντοτε προτεραιότητα». Παράλληλα, παρέδωσε στους ιερείς και υπόμνημα όπου υπογραμμίζεται πως όλα θα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.

Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι τελευταία υπάρχει πολλή παραφιλολογία και συνωμοσιολογία. «Λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή, να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, στην οποία θα συμμετάσχουν και ιερείς, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο αγώνας μας είναι ένα έργο που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για το λαό μας και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας, επισημαίνοντας ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον αρχιεπίσκοπο, καθώς «πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός».