Quantcast

Ισόβια στον πατέρα της μικρής Άννυ για την αποτρόπαια δολοφονία της το Πάσχα του 2015

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση δυο ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλαβ Μπακατσίεφ για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβριση νεκρού.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορούμενου ο οποίος απευθυνόμενος προς την έδρα ρώτησε:

«Από που προκύπτει ότι εγώ σκότωσα το παιδί μου; Θα έπρεπε να έχω ένα κίνητρο. Να μου απαντήσετε.

Πρόεδρος: Θα το δείτε στην απόφασή μας.

Πατέρας Άνυ: Λυπάμαι για σας».

Αντίθετα, οι δικαστές αθώωσαν τη μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού (πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή) η οποία στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Στον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον Νικολάι Αχμεντοφ, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη εννέα ετών για απλή συνέργεια στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρού.

Μάλιστα σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του ενώ, σύμφωνα με το δικηγόρο του, κάνει και μεροκάματα στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Αχμεντοφ είχε καταδικασθεί και εκείνος σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, με αποτέλεσμα να πέσει «στα μαλακά».

Η αποτρόπαια δολοφονία της μικρής Άννυ σημειώθηκε το Πάσχα του 2015.

Ο πατέρα της έχει ομολογήσει ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο ότι κατακρεούργησε το παιδί και πέταξε το τεμαχισμένο πτώμα του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του. Αρνείται όμως ότι το δολοφόνησε.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί ισόβια και 3,5 χρόνια φυλακισης.