Quantcast

Καθηγητές Φιλοσοφικής: Το υπ. Παιδείας δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τον «Ρουβίκωνα»

Η πρόεδρος της Σχολής, μίλησε για τα χθεσινά επεισόδια, με τις καταλήψεις και τις ανακαταλήψεις του περίφημου γραφείου 516.

Η πρόεδρος του τμήματος της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίζα Φουντοπούλου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα»,αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν χθες ανάμεσα σε καθηγητές και μέλη του «Ρουβίκωνα» στον χώρο της Σχολής.

Όπως είπε η κυρία Φουντοπούλου, οι καθηγητές αποφάσισαν χθες να παρέμβουν και να αδειάσουν το γραφείο 516 της Φιλοσοφικής που είχε καταλάβει ο «Ρουβίκωνας».

Μάλιστα αποφάσισαν να κάνουν την παρέμβαση τους από τις 10:00 έως τις 13:00, ώρες που τα μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν ανακοινώσει ότι θα δέχονται κόσμο στο γραφείο τους.

Από τις 10:30 ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις καθώς μερίδα φοιτητών ξεκίνησε να προκαλεί τους καθηγητές, τόσο λεκτικά, όσο και με σπρωξιές.

Όπως είπε η κυρία Φουντοπούλου, κάποια στιγμή οι καθηγητές είτε γιατί κουράστηκαν, είτε γιατί είχαν άλλες υποχρεώσεις αποχώρησαν, με συνέπεια οι υποστηρικτές του «Ρουβίκωνα» να καταλάβουν και πάλι το συγκεκριμένο γραφείο.

Η πρόεδρος του τμήματος της Φιλοσοφικής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζει την δράση του «Ρουβίκωνα» εντός της Σχολής, αλλά ούτε και έχει κάποια επαφή με το διδακτικό προσωπικό για να δώσει κάποιες οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο Δημήτρης Καρανίκας, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού, μιλώντας στην εκπομπή, τόνισε πως η οργάνωση του «Ρουβίκωνα» είναι εξωσχολική και κατά συνέπεια δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να βρίσκεται στον χώρο της Σχολής, κατά συνέπεια τίθεται θέμα Πανεπιστημιακού Ασύλου. Πρόσθεσε δε πως το θέμα είναι ηθικό, γιατί μιλάμε για μια οργάνωση που δεν καταδικάζει τη βία.

Να σημειωθεί πως η Φιλοσοφική θα παραμείνει σήμερα κλειστή, λόγω των χθεσινών επεισοδίων με μέλη του «Ρουβίκωνα».