Quantcast

«Κορυδαλλός mafia»: Από θύτης, θύμα ο Αριστείδης Φλώρος; - Απολογίες των δικηγόρων τη Δευτέρα

Πρόκειται προφανώς για μία από τις μεγάλες ανατροπές των τελευταίων ετών στην ποινική Δικαιοσύνη: Η οβιδιακή μετατροπή ενός προσώπου, για τον οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελάνης, από θύτη σε σειρά εγκλημάτων που του καταλογίστηκαν, σε θύμα και μάλιστα εκβίασης.

Ο Αρ. Φλώρος της ENERGA HELLAS POWER, από κατηγορούμενος για ένα οικονομικό έγκλημα, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σκληρής ποινικής αντιδικίας με δολοφονίες, εκβιασμούς, Αλβανούς εκτελεστές, συμβόλαια θανάτου και θανάσιμα μυστικά. Τελικά, χθες, μάθαμε πως το πρόσωπο για την επίθεση σε βάρος του οποίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, κατηγορείται πως τον εκβίαζε. Και πως μάλιστα, είχε συνεργήσει με Αλβανούς κακοποιούς οι οποίοι φέρονται να μετέχουν στην αποκαλούμενη μαφία του Κορυδαλλού και οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες, εκβιάσεις κλπ. Έχουμε δηλαδή μια πλήρη μεταστροφή ενός προσώπου από θύτη σε θύμα. Έχουμε, επίσης, μια δικαστική -βαριά καταδικαστική- απόφαση, προϊόν δικαστικής πλάνης;

Η Δικαιοσύνη οφείλει να απαντήσει και πάλι. Να σκεφτεί κανείς, πως τόσο η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου (για την οποία ο Φλώρος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης) όσο και η υπόθεση της ENERGA βρίσκονται σε εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό. Μάλιστα, και στην υπόθεση ENERGA, ο δικηγόρος που πλέον κατηγορείται για «εκβίαση» του Φλώρου, είχε ενεργό συμμετοχή εκπροσωπώντας διάδικο. Ο συνήγορός του πάντως, επιμένει πως ο δικηγόρος αρνείται κατηγορηματικά κάθε κατηγορία.

Νέα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα, νέα πρόσωπα που μέχρι σήμερα παραμένουν ελεύθερα, παρά το ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως συμμετείχαν στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», έχουν μπει στο στόχαστρο του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλου, που χειρίζεται τη δικογραφία.

Μάλιστα, πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης, άφηναν να εννοηθεί πως οι πρόσφατες συλλήψεις των δύο δικηγόρων για την υπόθεση, δεν είναι οι μοναδικές που θα λάβουν χώρα. Αντίθετα, αναμένεται να εκδοθούν αντίστοιχα εντάλματα σύντομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται να συνεργάζονται με κρατούμενους αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν ήδη καταστεί ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Η εμπλοκή τους φέρεται να έχει αποκαλυφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, τις οποίες έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Σε αυτές, τα νέα αυτά άτομα, εμφανίζονται να ενεργούν κατά τις εντολές κρατουμένων γύρω από σειρά αξιόποινων πράξεων.

Απολογίες τη Δευτέρα

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι απολογίες των δύο δικηγόρων που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, ύστερα από τη σύλληψή τους, το βράδυ της Πέμπτης. Αν και ο δικηγόρος σε βάρος του οποίου έχει πραγματοποιηθεί απόπειρα δολοφονίας το 2014, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα πρόσωπο – κλειδί, που έχει πλήρη εικόνα για τις κινήσεις του δικηγόρου. Μάλιστα, τα όσα κατέθεσε, φαίνεται πως είναι τόσο αποκαλυπτικά, που οδήγησαν τον Ευτ. Νικόπουλο στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Παράλληλα, σημαντικές φαίνεται να είναι οι καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή εμφανίζονται να αναφέρθηκαν σε διάφορα περιστατικά, που σχετίζονται με το υπό διερεύνηση κύκλωμα.

Άλλωστε, και ο Αρ. Φλώρος έχει στο παρελθόν αναφερθεί σε περιστατικά, που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν υπάλληλοι των φυλακών. Μόλις πρόσφατα, ο πρωτοδίκως καταδικασθείς στην υπόθεση της ENERGA είχε καταθέσει στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου πως τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος Κλ. Λ. τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατ. ευρώ.