Quantcast

Κοσμοπλημμύρα στο συλλαλητήριο - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, κλειστοί δρόμοι και σταθμοί Μετρό

Μεγάλη ανταπόκριση πολιτών από όλη την χώρα στο συλλαλητήριο «Για την Μακεδονία» στο Σύνταγμα, μία ημέρα μετά την κατάθεση απο την Κυβέρνηση στην Βουλή, προς κύρωση, της Συμφωνίας των Πρεσπών, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων και ενώ η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει "κόκκινο".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των διοργανωτών, Γιώργο Τάτσιο, που μίλησε στον ΑΝΤ1, αναμένεται αυτή να είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών των τελευταίων ετών, πολύ μεγαλύτερη της αντίστοιχης περσινής στην Αθήνα.

Απο τα ξημερώματα έφτασαν στην Αθήνα πολίτες απο την Κρήτη, που ταξίδεψαν όλη την νύχτα με τα πλοία της γραμμής, ενώ πριν χαράξει έφθασαν και οι πρώτοι πολίτες απο την βόρεια Ελλάδα, 

Αθήνα - συλλαλητήριο - στιγμιότυπα

Αθήνα - συλλαλητήριο - στιγμιότυπα

Αθήνα - συλλαλητήριο - στιγμιότυπα

Αθήνα - συλλαλητήριο - στιγμιότυπα

Αθήνα - συλλαλητήριο - στιγμιότυπα

Βάσει των υπολογισμών των διοργανωτών, περίπου 3.000 λεωφορεία μετέφεραν στην Αθήνα από όλη την χώρα, κυρίως την βόρεια Ελλάδα, περίπου 150.000 πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Συλλαλητήριο - Εθνική Οδός - διαδηλωτές

Συλλαλητήριο - Εθνική Οδός - διαδηλωτές

Θεσσαλονίκη - Συλλαλητήριο - Μακεδονία - νταούλια

Με νταούλια, σημαίες και συνθήματα ξεκίνησαν απο την Θεσσαλονίκη, οι πρώτοι διαδηλωτές, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου. 

Με ελληνικές σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο της Μακεδονίας, αλλά και κρητικές κατσούνες αναχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χανιά - διαδηλωτές - Συλλαλητήριο

Στην κινητοποίηση, συνήθως και δρομολογώντας λεωφορεία, συμμετείχαν πολλοί Δήμοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ πλήθος μητροπολιτών δήλωσε  την ολόθερμη στήριξη του στο συλλαλητήριο, όπου άλλωστε εκπροσωπήθηκε και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Εκτός από τον Κρις Σπύρου και τους αγιορείτες μοναχούς, από την εξέδρα απηύθηναν μηνύματα, ως βασικοί ομιλητές, ο Γιώργος Τάτσιος, ο Νίκος Λυγερός, ο Γιώργος Πατούλης και η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου, η οποία μαζί με άλλους καλλιτέχνες ζητά δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αγρότες από το Κιλκίς συγκεντρώθηκαν στο Πολύκαστρο με τρακτέρ και ιδιωτικά ΙΧ και από εκεί με συνοδεία της Αστυνομίας κατευθύνθηκαν στα σύνορα και στο τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο αποκλείστηκε συμβολικά την ώρα συλλαλητηρίου.

Αθήνα - συλλαλητήριο - μέτρα αστυνομίας

Αθήνα - συλλαλητήριο - μέτρα αστυνομίας

Περίπου 2.000 αστυνομικοί βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας για το συλλαλητήριο , με την αστυνομία να κάνει υπερπροσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κίνηση στο κέντρο , καθώς αυτήν την Κυριακή τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, λόγω εκπτώσεων.

Αθήνα - συλλαλητήριο - μέτρα αστυνομίας

Αθήνα - συλλαλητήριο - μέτρα αστυνομίας

Η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση σταθμευσης και αποκλεισμούς δρόμων. 

Από το πρωί της Κυριακής  έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί  διέρχονταν χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις με τους διαδηλωτές να αποβιβάζονται αρκετά μακρυά και να πηγαίνουν με τα πόδια προς το Σύνταγμα.