Quantcast

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο της πορείας για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Με επεισόδια από κουκουλοφόρους ξεκίνησε η μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, για τη συμπλήρωση των δέκα ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο.

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι περισσότερες από τις προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια και πέτρες.

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και πορτοκάλια, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και φανάρια στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ τα μαγαζιά έκλεισαν αμέσως, κατεβάζοντας τα ρολά τους.

Ζημιές προκλήθηκαν σε κάποιες βιτρίνες, αλλά και σε φανάρια και στάσεις λεωφορείων.

Mια προσαγωγή έχει γίνει έως τώρα από την αστυνομία.

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές, φοιτητές καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Η κυκλοφορία έχει διακοπείστους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, το μετρό του Συντάγματος θα είναι κλειστό κι οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ για τις 21:00 είναι το κάλεσμα στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου, στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν απευθύνει έκκληση στην Αστυνομία, ζητώντας μέσω επιστολής να τους προστατεύσει από κάθε είδους βίαιες δράσεις, καταστροφές και βανδαλισμούς, ενώ την καλούν να αποφύγει τη χρήση χημικών

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1