Quantcast

Κυβερνητική «βούλα» στα σχέδια του Ριμπολόβλεφ για ριζική αναμόρφωση του Σκορπιού

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος χωρικού σχεδίου της Στρατηγικής Επένδυσης "VIP Exclusive Club" του Σκορπιού. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης , ο φορέας υλοποίησης της επένδυσης με τους συμβούλους έργου-μελετητές του και υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Το χωρικό αυτό σχέδιο οριοθετεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης, η οποία περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5* 60 κλινών, πολύ-αθλητική εγκατάσταση, lounge λουομένων, spa, εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να απασχολήσει 120 άτομα κατά τη λειτουργία της και πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο ΑΝΤ1 κατέγραψε την εικόνα στην οποία βρίσκεται ο Σκορπιός και τα σχέδια του ιδιοκτήτη του για την μεταμόρφωση του σε έναν οικολογικό τόπο παραθερισμού για ανθρώπους με υψηλά βαλάντια.