Quantcast

«Λίμνη» υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι - Δεκάδες Ι.Χ βούλιαξαν!

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το μεσημέρι τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Η ισχυρή καταιγίδα δημιούργησε πολλά προβλήματα ενώ υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι πλημμύρισε με αποτέλεσμα δεκάδες αυτοκίνητα, κυριολεκτικά, να βυθιστούν.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 200 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Όπως ανέφερε στο Real.gr ο μετεωρολόγος μας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από την πλημμύρα του Κηφισού, το 2002, είχε να σημειωθεί τόσο ισχυρή καταιγίδα, Ιούλιο μήνα, στην Αττική.

Τότε είχαν καταγραφεί σε τρεις ώρες 91 χιλιοστά βροχής, στο σταθμού του Θησείου, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, ενώ υπήρχε και ένας νεκρός.

Την Πέμπτη το μεσημέρι στον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου στα Βριλήσσια, σε λιγότερο από δύο ώρες καταγράφηκαν πάνω από 100 χιλιοστά βροχής ή αλλιώς 100 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για λόγους σύγκρισης να αναφερθεί ότι όλο τον χρόνο στην Αθήνα κατά μέσο όρο πέφτουν περίπου 400 χιλιοστά.

Νωρίτερα μέσω του realfm 97,8 o αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, έκανε έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και την Κονίτσης , λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

«Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε και πρόσθεσε:

«Να μην κινηθούν πεζοί στο ύψος της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και στην Κονίτσης και να μην προσπαθήσουν να διασχίσουν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους».