Quantcast

Λυκουρέζος: Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου

«Δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Πώς χαρακτήρισε τη σύλληψή του.

«Σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν έχω διαπράξει κανένα έγκλημα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, λίγες ώρες μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του, για τις κατηγορίες της συμμετοχής του στη «μαφία των φυλακών».

«Έχω απόλυτα ήσυχη τη συνείδησή μου και εμπιστοσύνη στους κριτές», τόνισε ο νομικός μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, τονίζοντας πως «δεν έχω κανέναν δισταγμό ότι όλο αυτό είναι ατεκμηρίωτο».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα γίνει απολύτως γνωστό ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το πώς βίωσε την εμπειρία της σύλληψής του, απάντησε πως «μια εμπειρία ήταν κι αυτό».

Μετά την απολογία του, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, ο γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνήγορος Λυκουρέζου: Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση

Μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου κ. Θρ. Κονταξής σχολίασε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».