Quantcast

Μέχρι και απολεσθέντα διπλώματα οδήγησης βρίσκει η «Καθημερινότητα»

Μέχρι και απολεσθέντα διπλώματα οδήγησης βρίσκει τον τελευταίο καιρό η υπηρεσία της «Καθημερινότητας», όπως συνέβη σε έναν συμπολίτη μας από την Κάλυμνο.

Επί σχεδόν τρία χρόνια αναζητούσε την άκρη του νήματος μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου και των σχολών οδήγησης του νησιού αλλά δεν τα κατάφερνε. Έτσι, αναγκάστηκε να στείλει εγγράφως το πρόβλημά του στην πλατφόρμα της Καθημερινότητας (www.kathimerinotita.gov.gr) που λειτουργεί αδιάλειπτα από τις αρχές του 2017 υπό την ευθύνη του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, έχοντας εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περίπου 15.000 ενδιαφερόμενους. Ήταν η τελευταία του ελπίδα. Και πράγματι, η λύση βρέθηκε.

Η υπόθεσή του, όπως μάθαμε, είχε ως εξής: Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε στείλει για αντικατάσταση τις άδειες οδήγησης του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας που διαθέτει, μέσω μιας σχολής οδηγών. Κατέβαλε κανονικά τα απαιτούμενα χρήματα και τα δικαιολογητικά. Το ίδιο έπραξαν και τα δύο αδέλφια του. Σε εκείνα μετά από λίγες εβδομάδες οι νέες άδειες οδήγησης ήρθαν κανονικά. Οι δικές του όμως καθυστερούσαν και αδικαιολόγητα.

«Από τη σχολή οδηγών δεν είχαν κάποιο νέο και έτσι επικοινώνησα τηλεφωνικά με το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Μεταφορών στην Αθήνα. Μου είπαν ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμα και να κάνω λίγη υπομονή».

Ο καιρός όμως περνούσε, ενώ όπως παραδέχεται λόγω φόρτου εργασίες που είχε το αμέλησε και αυτός να το ψάξει περαιτέρω. Ούτως ή άλλως όμως οι διαδικασίες έπρεπε να κινηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε νεότερη επικοινωνία με το υπουργείο Μεταφορών του είπαν ότι οι νέες άδειες έχουν βγει και πίστευαν ότι τις είχε πάρει και στα χέρια του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως ποτέ. Αντιθέτως μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι έχει στα χέρια του τις παλιές άδειες. Εάν είχε παραλάβει τις νέες, θα έπρεπε να επιστρέψει τις παλιές. Με το υπουργείο μίλησε και ο υπεύθυνος της σχολής οδηγών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάπου είχαν παραπέσει.

«Για να τα παραλάβω εκ νέου θα πρέπει να ξαναπληρώσω περίπου 75 ευρώ. Αυτό όμως είναι άδικο» γράφει ο πολίτης προς την Καθημερινότητα, η οποία μετά από όλα αυτά ανέλαβε δράση. Κατόπιν αλλεπάλληλων ενεργειών, αλληλογραφίας και επικοινωνίας με το υπουργείο Μεταφορών, ο πολίτης εξυπηρετήθηκε. Λίγες ημέρες αργότερα κλήθηκε να παραλάβει τα ανανεωμένα διπλώματα χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ επιπλέον. Το εάν εκδόθηκαν καινούργια ή βρέθηκαν τα απολεσθέντα, είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει. Αρκεί που εξυπηρετήθηκε!