Quantcast

Μοναδικές στιγμές στον 36ο Μαραθώνιο - Μεγάλος νικητής ο Κενυάτης Μισόι - «Εκλεψε» την παράσταση η Γλυκερία

Με ρεκόρ συμμετοχή 50.000 ανθρώπων  από 107 χώρες ολοκληρώθηκε ο 36ος Αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και χαρίζοντας μοναδικές στιγμές τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και σε αυτούς που τον παρακολούθησαν.

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.57, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο».

Την παράσταση «έκλεψε» η Γλυκερία Σκάρκου, η οποία είναι μόλις 13 χρονών και τερμάτισε πέμπτη στα 10 χλμ., με 37.41, παρότι ήταν η πρώτη φορά που έτρεχε στην απόσταση!

Η Γλυκερία, μαθήτρια Α’ Γυμνασίου, είχε στρέψει πάνω της τα βλέμματα όταν τερμάτισε τρίτη στα 5 χιλιόμετρα  στον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Μάρκος ήταν για 3η συνεχόμενη χρονιά παρουσιαστής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και παρά την «ευθύνη» του συντονισμού δεν παρέλειψε να «ανεβάσει» στα social media μοναδικές στιγμές...

Οι νικητές στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ στην Αθήνα

Η νέα γενιά δρομέων έδειξε για μία ακόμη φορά πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενόψει της συνέχειας.

Ο Γιώργος Τάσσης έκανε την πρώτη του νίκη στα 10χλμ. Wind στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και το πέτυχε με 30.29, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

Ο Τάσσης, ο οποίος την περασμένη άνοιξη ήταν νικητής στον Ημιμαραθώνιο, ξεκίνησε ελπιδοφόρα τη νέα χρονιά. Επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο (30.50) - δικό του - ρεκόρ διαδρομής πέτυχε και ο δεύτερος της απόστασης, ο Χρήστος Καλλίας, που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 30.40.

Ο 20χρονος Νίκος Σάκης κατέλαβε την τρίτη θέση με 30.59 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση. Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση και με 35.23 έκοψε την κορδέλα του τερματισμού.

Λίγα δευτερόλεπτα πίσω της, τερμάτισε η συναθλήτρια της, Αναστασία Καρακατσάνη, η πολυνίκης στην απόσταση με πέντε νίκες, με 35.51, ενώ η τριάδα συμπληρώθηκε από την Χάνα Μπρουκς (36.43). Η νεαρή Γλυκερία Σκάρκου ήταν τέταρτη με 37.41.

Συγκίνηση για τον Ύμνο του Μαραθωνίου

Δέκα λεπτά πριν κόψει το νήμα του τερματισμού ο φετινός νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, το Στάδιο πλημμύρισε από τη μελωδία που συνέθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους στην παγκόσμια πρώτη εκτέλεσή της κι η οποία κι αποτελεί πλέον τον Ύμνο του Μαραθωνίου της Αθήνας υπό τον τίτλο “Νενικήκαμεν".

Τον ύμνο που έχει τον τίτλο “Νενικήκαμεν” ερμήνευσαν σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη με σολίστες τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη, και την μεσόφωνο Ινέζ Ζήκου και τη Χορωδία της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Τη σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους ενορχήστρωσε ο εξάρχοντας βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σουσάμογλου.