Quantcast

Μυστήριο με την «ομηρία» αστυνομικού στη Νίκαια

Αντιφατικές καταθέσεις και καταγγελίες και αλληλομηνύσεις αστυνομικού – Πακιστανών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών στο Καλημέρα Ελλάδα.

«Αν λέει αλήθεια, μπράβο του! Πρέπει να τον βραβεύσουμε, να τον εκπροσωπούμε όλοι. Αν όμως αυτά που λένε οι Πακιστανοί – που κι αυτοί δεν είναι μπουμπούκια- ισχύουν, τότε αυτός δεν είναι συνάδελφός μου».

Αυτά δήλωσε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον ΑΝΤ1, ο κ.Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, σχολιάζοντας την περίεργη υπόθεση της Νίκαιας.

«Εγώ δεν είμαι απατεώνας, είμαι αστυνομικός», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Όπως είπε ο κ.Καλλιακμάνης, στην ίδια περιοχή στην οποία διαδραματίστηκαν τα χθεσινά, έχουν καταγραφεί επτά ανάλογα περιστατικά, δηλαδή άνθρωποι που παρίσταναν τους αστυνομικούς να έχουν τελέσει εγκλήματα κατά μεταναστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 34χρονου αστυνομικού, τα ξημερώματα της Πέμπτης βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην περιοχή, όταν είδε δύο άτομα τα οποία θεώρησε ύποπτα για λαθρεμπόριο να φωνάζουν έντονα. Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, όταν τους είπε ότι είναι αστυνομικός, του επιτέθηκαν κι εκείνος τους ακολούθησε στην πολυκατοικία και κατάφερε να τους εγκλωβίσει στο δεύτερο όροφο. Εκεί όμως, όπως κατέθεσε, βρίσκονταν 15 άτομα, που τον χτύπησαν και τον έδεσαν σε μια καρέκλα με ένα σεντόνι και τον χτύπησαν με ένα σκαμπό.

Ο αστυνομικός έφυγε από το σημείο με κάταγμα στη γνάθο, σπασμένη μύτη και δόντια και 30 ράμματα στο κεφάλι.

Οι Πακιστανοί, από την πλευρά τους δίνουν μία άλλη εκδοχή στις προφορικές τους καταθέσεις. Σύμφωνα με αυτές, τα ξημερώματα της Πέμπτης μπήκαν στο διαμέρισμά τους τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 34χρονος αστυνομικός. Οι δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση, τους λήστεψαν, αρπάζοντάς τους χρήματα και λαθραία τσιγάρα.

Βάσει της ίδιας κατάθεσης, ένας από τους Πακιστανούς κατάφερε να λυθεί και με ένα σκαμπό τραυμάτισε τον αστυνομικό, ο οποίος είχε μείνει πίσω για να τους φυλάει και στη συνέχεια φώναξε κι άλλους ομοεθνείς του για βοήθεια.

Όταν η ομάδας ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο, οι Πακιστανοί τους επιτέθηκαν με πέτρες ενώ μόλις οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα, εντόπισαν τον συνάδελφό τους δεμένο, ενώ δεμένοι ήταν και έξι Πακιστανοί.

Την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και οι δύο πλευρές έχουν υποβάλλει μηνύσεις.