Quantcast

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση με τον ιερέα στον Τύρναβο που άρπαξε 140.000 ευρώ και έγινε... καπνός

Νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση με τον ιερέα που άρπαξε 140.000 ευρώ και εικόνες από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο όπου ιερουργούσε και έγινε καπνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου παραδόθηκε μία από τις εικόνες που φέρεται ότι έκλεψε από τον μητροπολιτικό ναό ο πρώην ιερέας. Η εικόνα της Γεννήσεως, την επιστροφή της οποίας είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο ο μητροπολίτης Ιερώνυμος, παραδόθηκε από συγγενή του πρώην ιερέα και πιστοποιήθηκε από ειδικούς της μητρόπολης ότι είναι η γνήσια.

Το συγγενικό του πρόσωπο φέρεται ότι παρέδωσε και το κλειδί του διαμερίσματος της εκκλησίας στο οποίο διέμενε ο άφαντος ιερέας, όπου βρέθηκαν κάποιες εικόνες, όχι όμως μεγάλης αξίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν έπιπλα, κάτι που σημαίνει ότι είχε προετοιμάσει τη φυγή του.

Η υπόθεση για την οποία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, είχε απασχολήσει έντονα στον Τύρναβο τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε ο ιερέας έπαψε να ιερουργεί στην Παναγία Φανερωμένη, ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, σταμάτησε να πληρώνεται και αντικαταστάθηκε.