Quantcast

Νεκρό 4χρονο αγόρι και 27 τραυματίες σε σύγκρουση φορτηγού με βαν που μετέφερε μετανάστες

Ένα αγοράκι τεσσάρων ετών σκοτώθηκε κατά τη χτεσινή σύγκρουση φορτηγού με βαν που μετέφερε μετανάστες, στον κόμβο Βρασνών, στη Θεσσαλονίκη.

Η θανατηφόρα σύγκρουση σημειώθηκε στο δρόμο που συνδέει την Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας με την Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Βρασνών, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το 4χρονο παιδί και να τραυματιστούν συνολικά 27 άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Το βαν που μετέφερε συνολικά 28 πρόσφυγες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό.

 

Πιθανολογείται ότι ο οδηγός του είχε αναλάβει να τους μεταφέρει παράνομα από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς και μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο από τους διακινητές, οι οποίοι και νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε στη διάρκεια καταδίωξης, καθώς το βαν ακολουθούνταν από όχημα της Αστυνομίας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα συντρίμμια του βαν, καθώς και δώδεκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο κινητές μονάδες για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία.