Quantcast

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στον realfm για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 12. Για να μην καλλιεργείται αδικαιολόγητος πανικός, ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι μία αρρώστια που μεταδίδεται όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά μεταδίδεται με τσίμπημα κουνουπιών... Είναι αρκετά συχνό κάθε χρόνο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα την νοτιοανατολική Ευρώπη και φέτος ίδια είναι η κατανομή.

Δύο χρόνια δεν υπήρχε για διάφορους λόγους προφανώς κλιματικούς στη χώρα μας επιδημία. Όμως, από πέρσι εμφανίστηκαν ξανά κρούσματα νόσου” είπε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρόσθεσε:

“Φέτος, μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι εμφανίστηκαν στη δυτική Αττική κυρίως λόγω του πυκνοκατοικημένου των περιοχών αυτών... Το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει μεγάλη έκκληση σε όλους να προστατεύονται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών με τα γνωστά μέσα που όλοι ξέρουμε. Να μην αφήνουμε λιμνάζοντα νερά στις αυλές μας, να χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες και κλιματιστικά καθώς και όλα τα εντομοαπωθητικά που υπάρχουν”.

Αναφερόμενος στα συμπτώματα ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ σημείωσε ότι “η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν το καταλαβαίνει καν. Περνάει χωρίς να το πάρετε είδηση. Υπάρχει μία μικρή ομάδα, η οποία έχει συμπτώματα γρίπης που πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι να τους οδηγήσει στον γιατρό και αυτός πάλι με τη σειρά του πιθανόν να σκεφτεί αυτό και να κάνει εξετάσεις”.