Quantcast

Ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας – Αθώοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι

Με τους περισσότερους κατηγορούμενους να κρίνονται αθώοι, μεταξύ αυτών και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους. Πρόκειται για έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρωτόδικα, ο δικηγόρος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες ενώ ο επιχειρηματίας σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με τους δικαστές οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.  

Από το πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί πέντε δικηγόροι, έξι συμβολαιογράφοι, δυο επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και επτά ιδιώτες καθώς είχε κριθεί ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη έκταση πουλώντας την στη συνέχεια σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.