Quantcast

«Παραλύει» η χώρα σήμερα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ

Παραλύει σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, περιλαμβανομένων των πλοίων και των τρένων.

«Κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές», τονίζει ως βασικά αιτήματα προκήρυξης της απεργίας η ΓΣΕΕ.

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς και πλοία την Τετάρτη

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας- δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας.

Μία στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί και μία από τις 21.00 μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας.

Όλα τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.