Quantcast

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Άγριες συμπλοκές κουκουλοφόρων και ΜΑΤ με μολότοφ και χημικά

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί εδώ και λίγη ώρα η περιοχή των Εξαρχείων με επίκεντρο την πλατεία και την οδό Στουρνάρνη όπου οι κουκουλοφόροι έχουν στήσει ένα μεγάλο οδόφραγμα.

Οι νεαροί πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Τα επεισόδια επεκτείνονται και στην οδό Τοσίτσα, όπου το σκηνικό ήταν ανάλογο και στα γύρω στενά από την πλατεία Εξαρχείων. 

Λίγο μετά τις 8 επιστρατεύτηκαν και οι δυο «Αύρες» που πήγαν στα Εξάρχεια, και προσπαθεί η αστυνομία να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Από τις μολότοφ και τις φωτοβολίδες έπιασε φωτιά σε μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Τα επεισόδια συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Οι προετοιμασίες… πολέμου είχαν ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως περιμετρικά της πλατείας, με ομάδες κουκουλοφόρων να στήνουν οδοφράγματα, να ανάβουν φωτιές και να συγκεντρώνουν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα για πολεμοφόδια.

Στουρνάρη, Τοσίτσα, Σπ. Τρυκούπη, Θεμιστοκλέους και άλλα στενά έχουν αποκλειστεί.

Παράλληλα πολλές αναφορές από κατοίκους της περιοχής έκαναν λόγο για κουκουλοφόρους που χτυπούν τα κουδούνια σε πολυκατοικίες και ανεβαίνουν στις ταράτσες μεταφέροντας βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπ. Τρικούπη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, άτομα έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό τα μεταλλικά προστατευτικά καλύμματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και έχουν εισβάλει εντός και στην ταράτσα.