Quantcast

«Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια - Κουκουλοφόροι με μολότοφ σε οδοφράγματα και ταράτσες

Προετοιμασίες… πολέμου γίνονται εδώ και μία ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως περιμετρικά της πλατείας, με ομάδες κουκουλοφόρων να στήνουν οδοφράγματα, να ανάβουν φωτιές και να συγκεντρώνουν πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα για πολεμοφόδια.

Στουρνάρη, Τοσίτσα, Σπ. Τρυκούπη, Θεμιστοκλέους και άλλα στενά έχουν αποκλειστεί. 

Παράλληλα υπάρχουν πολλές αναφορές από κατοίκους της περιοχής για κουκουλοφόρους που χτυπούν τα κουδούνια σε πολυκατοικίες και ανεβαίνουν στις ταράτσες μεταφέροντας βόμβες μολότοφ.

Την ίδια ώρα σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπ. Τρικούπη, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, άτομα έκοψαν με ηλεκτρικό τροχό τα μεταλλικά προστατευτικά καλύμματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και έχουν εισβάλει εντός και στην ταράτσα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην πλατεία Εξαρχείων, την ίδια ώρα που στα Προπύλαια πραγματοποιείται η δεύτερη συγκέντρωση της ημέρας για την επέτειο 10 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια στο σημείο όπου έφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στην οδό Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.