Quantcast

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά

Με απεργίες συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ, καθώς 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα athenstransport.gr, με μετρό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά δέκα λεπτά μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 15 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. Τα δρομολόγια του τραμ θα πραγματοποιούνται ανά 20 λεπτά.

Στις γραμμές των λεωφορείων τα δρομολόγια θα εκτελούνται βάσει του προγράμματος Κυριακής, με πιθανώς μειωμένα δρομολόγια σε σχέση με το τυπικό πρόγραμμα λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.

Από τις 09:30 και μέχρι νεωτέρας σταδιακά θα ακολουθούνται τροποποιημένες διαδρομές στις γραμμές των λεωφορείων που διέρχονται από την περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και κατά μήκος της διαδρομής της πορείας οργανώσεων από το Σύνταγμα προς την Πρεσβεία των Η.Π.Α.

Από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας σταδιακά αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις των δρομολογίων ή να ακολουθούνται τροποποιημένες διαδρομές στις γραμμές των λεωφορείων που διέρχονται κατά μήκος της διαδρομής της πορείας οργανώσεων από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το Πασαλιμάνι (Λιμάνι Ζέας) στην περιοχή του Πειραιά.