Quantcast

Σάλος με την αποβολή μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» - Τι απαντούν τα παιδιά

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Γέρακα η απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να αποβάλει έξι μαθητές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Κύπρου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οι συμμαθητές των παιδιών, μόλις ενημερώθηκαν για την απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου, διαμαρτυρήθηκαν και προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου ζητώντας ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.

Τι απαντούν οι μαθητές

Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».

«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.

«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό μας τρενάρανε όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο οι οποίοι μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ' Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα “πιστεύω” μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:

«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως... πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση. Στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».

Δείτε το βίντεο από το notioanatolika.gr: