Quantcast

Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας: Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα έχει προκαλέσει ο χιονιάς που σαρώνει τη χώρα, μετά την απότομη μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

Στη δυτική Μακεδονία χιονίζει από νωρίς το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο σε περιοχές όπως η Φλώρινα και το Αμύνταιο είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ. Ακόμη, στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

Οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά, αναφέρει το ant1news.

 
 

Από το βράδυ της Τρίτης πυκνό χιόνι πέφτει σε Λαμία, Δομοκό και Καρπενήσι, με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 0 βαθμούς, όπως μεταδίδουν το lamiareport.gr και το iLamia.gr

Χιόνια - Καρπενήσι

Χιόνια - Δομοκός

Εξαιτίας της κακοκαιρίας στην εθνική οδό Λαμίας-Καρδίτσας, “δίπλωσε” φορτηγό και αρκετά οχήματα “κόλλησαν” για αρκετή ώρα στο σημείο. Σε επιφυλακή βρίσκονται τα εκχιονιστικά στην εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου.

Χιόνια - Δομοκός

Ισχυρή χιονοθύελλα και στην εθνική οδό Τρικάλων-Γρεβενών. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, αλλά και κυρίως λόγω περιορισμένης ορατότητας. Χιονίζει επίσης σε όλα τα ορεινά της επαρχίας Καλαμπάκας, καθώς και από το ύψος του Περτουλίου και πάνω.

Χιονοθύελλα - Ε.Ο. Τρικάλων-Γρεβενών

Προβλήματα υπάρχουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, κλειστές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι ακόμη οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Καβάλα-Λιμένας Θάσου, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα είναι, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.