Quantcast

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό - Τσελέντης: Περίμενα 6 Ρίχτερ - Εύχομαι να είναι ο κύριος

«Εύχομαι να είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης για τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12.46 το μεσημέρι με επίκεντρο τον Κορινθιακό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός, χωρίς όμως να είναι απόλυτα σίγουρος για αυτό. Παρακολουθεί μαζί με την ομάδα του το φαινόμενο επιστημονικά και μέσα στις επόμενες ώρες θα είναι σε θέση να εξάγει πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Εύχεται πάντως να είναι ο κύριος σεισμός. Αξίζει να αναφέρουμε ότι διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε αναφερθεί πριν από μερικές εβδομάδες για έναν μεγάλο σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα και μάλιστα είχε παρουσιάσει και τις σχετικές ενδείξεις από την ομάδα ΒΑΝ.

Το θέμα τότε είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και είχε αποτελέσει την αφορμή για να ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ των σεισμολόγων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο σεισμός δεν προκάλεσε, παρά το μέγεθος του, ζημιές, πέρα από πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια και καταστήματα.

Ο σεισμός 5,3 βαθμών σημειώθηκε στις 12:46 μετά το μεσημέρι στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου, κοντά στο Γαλαξίδι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, περίπου 14 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρώτο ανακοινωθέν του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Δυτική Ελλάδα μέχρι και την Αθήνα, ευτυχώς όμως δεν προκάλεσε ζημιές. Δεν έλειψαν πάντως μικροζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και καταστήματα κυρίως από πτώσεις αντικειμένων.