Quantcast

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα

Δύσκολες οι μετακινήσεις λόγω παγετού και ισχυρών ανέμων. Πού εντοπίζονται προβλήματα. Τι γίνεται σε θάλασσες και δρόμους.

Στο έλεος της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Ωκεανίδα» παραμένει η χώρα για δεύτερη μέρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι θυελλώδεις άνεμοι και ο παγετός που σε πολλές περιοχές προκλήθηκε από το χιόνι, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού, που προκαλεί προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις. Δεν ήταν μάλιστα, λίγες οι περιπτώσεις που πολίτες εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η βοήθεια της Πυροσβεστικής για την ασφαλή απομάκρυνσή τους. 

Οπως αναφέρει το ant1news,gr, χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλήσεις που είχε δεχθεί η Πυροσβεστική, από τις 6:00 το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής για παροχή βοήθειας σε πολίτες και αφαίρεση αντικειμένων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ανέρχονται σε 172.

Ειδικότερα, οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από την Αττική, για παροχή βοήθειας ανέρχονται έως τώρα σε 90 και σε 54 για αφαίρεση αντικειμένων, ενώ στην περιφέρεια είναι 22 και 6, αντίστοιχα.

Στην Αττική, μάλιστα, λόγω των θυελλωδών ανέμων, έπεσαν δέντρα, καταπλακώνοντας δώδεκα αυτοκίνητα στη Νέα Σμύρνη. Στο Μαρούσι, ένα τεράστιο δέντρο έπεσε πάνω σε οικία, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας.

Πτώση δέντρου - σπίτι - Μαρούσι

Πτώση δέντρου - σπίτι - Μαρούσι

Πτώση δέντρου - σπίτι - Μαρούσι

Στην πλατεία Αττικής δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ανέμους καταπλάκωσε παγκάκι στο οποίο συνήθως βρίσκεται άστεγος, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Δέντρο - παγκάκι - άστεγος

Δέντρο - παγκάκι - άστεγος

Δέντρο - παγκάκι - άστεγος

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που φθάνουν τα 9 και στο Αιγαίο τοπικά τα 10 μποφόρ. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Μόνο με φέρυ μποτ εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

απαγορευτικό απόπλου - κακοκαιρία - πλοία - λιμάνι

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Βόλος Σποράδες, Κυλλήνη- Ζάκυνθος, Κυλλήνη Κεφαλλονιά, Πρίνος-Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου. Κανονικά εκτελούνται επίσης και τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα.

Στα λευκά η μισή Ελλάδα

χιόνια - επαρχία Αλμυρού

χιόνια - επαρχία Αλμυρού

χιόνια - επαρχία Αλμυρού

Δεν είναι λίγες οι περιοχές της χώρας που παραμένουν κάτω από το πυκνό στρώμα χιονιού, παρά το ότι η ένταση των σημερινών φαινομένων είναι ηπιότερη.

Στον Αλμυρό το έστρωσε ακόμα και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να αναφερθούν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Χιονισμένη «ξύπνησε» και η Καρδίτσα, με το σκηνικό στην πόλη να είναι άκρως χειμωνιάτικο.

Χιόνι - Καρδίτσα

Χιόνι - Καρδίτσα

Στα ορεινά του νομού, όμως, από τα 700 μέτρα και πάνω, τα μηχανήματα δουλεύουν συνέχεια για να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Χιόνι - Καρδίτσα

Ο χιονιάς, όμως, δεν «χτύπησε» μόνο τις ορεινές περιοχές, αφού στα λευκά βρίσκεται και σήμερα η Λέσβος.

Εκεί εντοπίστηκαν προβλήματα το επαρχιακό δίκτυο, ενώ χωριά όπως το Αμπελικό αποκλείστηκαν λόγω πάγου. Η εργασία των συνεργείων του Δήμου, πάντως, απέδωσε καρπούς και το οδικό δίκτυο παρέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος του ανοιχτό, παρά την ολισθηρότητα.

Μαγικό είναι την ίδια ώρα, το λευκό τοπίο στην Αγιάσο.

χιόνια - Αγιάσο

χιόνια - Αγιάσο

χιόνια - Αγιάσο

Δείτε αναλυτικά πού υπάρχουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο (ενημέρωση Τροχαίας ώρα 18:00)

Φωτογραφίες, βίντεο: almyrosinfo.gr, karditsalive.net, stonisi.gr