Quantcast

Συναγερμός στα δικαστήρια Κομοτηνής: Γυναίκα το «έσκασε» μόλις άκουσε την ποινή

Στο άκουσμα της ποινής για κάθειρξη επτά ετών και στην προοπτική να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής διέφυγε, θέτοντας σε συναγερμό την τοπική αστυνομία.

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όταν μία γυναίκα στο άκουσμα της ποινής για κάθειρξη επτά ετών και στην προοπτική να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, κατάφερε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση και από τότε αναζητείται. Στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων δικάζονταν μετά από αναβολή υπόθεση ζεύγους αθιγγάνων από την Θεσσαλονίκη, με τον άνδρα και την γυναίκα να κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατ' επανάληψη. Η στιγμή της ετυμηγορίας για τους δύο κατηγορούμενους έφτασε και μπορεί ο σύζυγος να απηλλάγη, όμως η γυναίκα καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια κάθειρξη.

Μόλις εκδόθηκε η ποινή και προσπάθησε το αστυνομικό όργανο να μεταφέρει την καταδικασθείσα γυναίκα σε διπλανή αίθουσα, όπου με συνοδεία άλλων αστυνομικών θα οδηγούνταν προφανώς στις φυλακές, άγνωστο πως η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει βγαίνοντας εκτός δικαστικού μεγάρου.

Κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο, όπως κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ακόμα και τώρα προσπαθούν να την εντοπίσουν. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι αστυνομικοί βρέθηκαν στα καταστήματα που βρίσκονται κοντά στα δικαστήρια αναζητώντας υλικό από κάμερες για να δουν αν η γυναίκα διέφυγε με κάποιο όχημα. Ο σύζυγος της προφανώς δεν είχε καμιά διάθεση να το σκάσει, όπως η ίδια, γιατί απηλλάγη από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, όμως η φυγή της γυναίκας του έτρεψε και τον ίδιο προς άγνωστη κατεύθυνση.