Quantcast

Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος άνδρα, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία χρήστες του διαδικτύου κατείχαν στην Ελλάδα και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Η Δ.Δ.Η.Ε εξακρίβωσε, μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών του, τα στοιχεία του άνδρα, καθώς και τον τόπο διαμονής του στην Πελοπόννησο. Στη συνέχεια κλιμάκιο αστυνομικών της, με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησε έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 2 εσωτερικοί σκληροί ηλεκτρονικού υπολογιστή, 6 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι τύπου USB και κυνηγετικό όπλο. Από την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.