Quantcast

Συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας που φαίνεται να κλωτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο - Ιατροδικαστές: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου

Συνελήφθη τελικά ο 55χρονος ο οποίος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αθηνών ως ύποπτος για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Αθήνα.

Ο 55χρονος αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, καθώς και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι το έκανε γα να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν από έξω, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Σε βάρος του 55χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα,.

Η αιτία θανάτου είναι... απροσδιόριστη!

Απροσδιόριστη είναι η αιτία θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς, ο οποίος διενήργησε την νεκροτομή στην σορό του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές πόρισμα για την αιτία θανάτου του 33χρονου που έχασε τη ζωή του έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, «η σορός του φέρει κάποιες κακώσεις, από τις οποίες όμως δεν φαίνεται ότι έχει προκληθεί ο θάνατος του».

Απαντήσεις αναμένονται να δοθούν από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα που ελήφθησαν από την σορό.

Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

Δεν διαπιστώθηκε ακριβής αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, δήλωσε στο enikos.gr ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου που έχασε τη ζωή του έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Όπως τόνισε ο κ. Τσαντίρης, δεν διαπιστώθηκε σπλαχνική κάκωση , ενώ ελήφθησαν δείγματα από τα όργανα και τα βιολογικά υγρά για τις τοξικολογικές εξετάσεις. «Αναμένονται σε περίπου έναν μήνα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών ευρημάτων που θα δείξουν από τι επήλθε ο θάνατος» , σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Δικηγόρος κοσμηματοπώλη στον realfm: Σκοπός του ήταν να περιορίσει τον δράστη

“Η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν η προσφυγή στην Πολιτεία, ειδοποιώντας την αστυνομία”, είπε ο κ. Χάρης Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη, στο μαγαζί του οποίου στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια βρήκε τον θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Ο πελάτης μου ήταν εκτός του καταστήματος, είχε μεταβεί για λίγα λεπτά στο παρακείμενο περίπτερο για να αγοράσει μία εφημερίδα, είχε κλείσει την πόρτα η οποία με λίγο παραπάνω δύναμη ανοίγει από έξω, αντίστοιχα δεν μπορεί να ανοίξει από μέσα με την ίδια δύναμη διότι κλειδώνει με έναν μαγνήτη. Ο 33χρονος μπήκε σε άδειο κατάστημα και κρατώντας ένα μαχαίρι” δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.