Quantcast

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο «τσαντάκηδες» που προσπάθησαν να ληστέψουν 68χρονη

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, τα οποία αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τσάντα από πεζή προχώρησαν δικυκλιστές αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πρόκειται για δύο 38χρονους Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και ληστεία.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα στο κέντρο της πόλης, προσέγγισαν 68χρονη και με άσκηση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα της.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οι συλληφθέντες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, από αρχές Απριλίου διέπραξαν πέντε  επιπλέον αρπαγές τσαντών στο κέντρο πόλης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:

"-Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

-Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.

-Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.

-Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

-Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδροµίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

-Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.

-Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.

-Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.

-Εάν πέσετε θύμα "τσαντάκηδων" ή "πορτοφολάδων'" ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.

-Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.

-Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα".