Quantcast

To ξέσπασμα της αδερφής του 35χρονου ομογενή και η δραματική της έκκληση - Δικηγόρος οικογένειας: Σκόπιμα καθυστερούν οι αλβανικές Αρχές

Τις τραγικές καταστάσεις τις οποίες βιώνει η ίδια και η οικογένειά της περιέγραψε η αδελφή του 35χρονου. Το "κατηγορώ" στις αλβανικές Αρχές.

Την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιέγραψε η αδελφή του μιλώντας στoν ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Η Ερμιόνη Κατσίφα υπογράμμισε την αδιαφορία και το σκοτάδι στο οποίο οι αλβανικές Αρχές βυθίζουν την οικογένεια, σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας ότι ξέρουμε «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση».

Σύμφωνα με την ίδια, ο θάνατος του αδελφού της ήταν προσχεδιασμένος. «Ήταν στοχοποίηση, μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες», είπε σχετικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην έφοδο που έκαναν οι κομάντος της αλβανικής αστυνομίας την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι της μητέρας της, όταν μπήκαν μέσα και της ζήτησαν να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει. «Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αδελφός της «δεν θα έκανε κακό σε κανέναν», ενώ όπως είπε, δεν είχε τέτοιο όπλο.

Η Ερμιόνη Κατσίφα εξέφρασε την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ταφεί ο νεκρός, παρά έχει μπλέξει σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας.

«Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη και μπορεί και εσκεμμένη αυτή η καθυστέρηση. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει», είπε σχετικά και συμπλήρωσε «οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;».

Τέλος, η αδελφή του 35χρονου είπε πως τη μέρα που πέθανε ήταν «ήρεμος και χαλαρός εκείνη τη μέρα, σχεδίαζαν να πάνε σε ένα εκκλησάκι μετά την παρέλαση».

«Δε θα έκανε κάτι», επανάλαβε και εκτίμησε ότι επρόκειτο για σχεδιασμένη πολιτική εκτέλεση. «Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία», διερωτήθηκε.

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: Σκόπιμα καθυστερούν οι Αρχές της Αλβανίας

Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος και εξήγησε ότι, «δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα», για την πορεία της υπόθεσης.

Διευκρινίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμα λάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, όπως και κανένα άλλο έγγραφο, ενώ έθεσε σειρά ερωτημάτων, θέλοντας να αναδείξει την απόσταση μεταξύ των θεσμικών δεδομένων, μεταξύ της δικής μας χώρας και της Αλβανίας.

Έτσι διερωτήθηκε πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος, αλλά και το τι συνέβη μεταξύ των δύο περιστατικών που έλαβαν χώρα την Κυριακή, δηλαδή το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στο χωριό και το θάνατο του 35χρονου στο βουνό.

Ερωτηθείς για τα μόλις 5 λεπτά που ο ίδιος, οι συγγενείς και ο Έλληνας ιατροδικαστής είδαν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απάντησε ότι «τέτοια διαδικασία σε νομικό επίπεδο, δεν υπάρχει» και εκφράζοντας την αρχική του έκπληξη, διερωτήθηκε «αν έπρεπε να συρραφούν τα ράμματα», υπογραμμίζοντας έτσι την προχειρότητα με την οποία γίνονται τα πράγματα στην Αλβανία.

Τόνισε δε ότι, από ελληνικής πλευράς η έρευνα ξεκίνησε αμέσως, ενώ από αλβανικής όχι, σημειώνοντας και πάλι ότι «δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό» και χαρακτηρίζοντας τους αλβανικούς ρυθμούς «ως σκοπιμότητα».

Χαρακτήρισε «δειλή προπαγάνδα το να έχουμε τόσους ένστολους μπροστά σε έναν άνθρωπο» και υπογράμμισε ότι, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα ερευνηθεί. «Οι απαντήσεις θα δοθούν», είπε με έμφαση.

Ερωτηθείς το πότε θα τελειώσει η διαδικασία των αλβανικών Αρχών και η παράδοση της σορού στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κηδεία, απάντησε πως «δεν έχω ιδέα πότε θα τελειώσει αυτό, φοβούνται ότι αν γίνει η κηδεία, θα πάει ‘ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’».