Quantcast

Χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα 25 ημέρες το Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα

Στο μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας της Αχαϊας και της Δυτικής Ελλάδας, αυτό του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, στην πόλη των 250.000 κατοίκων, δεν υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα εδώ και 25 ημέρες.

Το αποτέλεσμα είναι για μια απλή παρακλινική εξέταση, οι ασθενείς να πρέπει να φύγουν από το Κ.Υ. του Αγίου Αλεξίου και να μεταβούν σε ένα από τα δύο νοσοκομεία, να βγάλουν την ακτινογραφία και να γυρίσουν στο Κ.Υ. για να μπορέσουν οι γιατροί να κάνουν διάγνωση.

Όπως κατήγγειλε στο patrastimes ο γιατρός, πρώην Διοικητής του ΠΓΝΠ Μονάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, αποκορύφωμα ήταν η περίπτωση συμπολίτη, ο οποίος πήγε στο Κ.Υ. Αγ. Αλεξίου με πιθανή ιγμορίτιδα. Ο γιατρός ΩΡΛ δεν μπορούσε να κάνει σίγουρη διάγνωση χωρίς την ακτινογραφία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, να ταλαιπωρηθεί απίστευτα στις τεράστιες ουρές για να βγάλει μία ακτινογραφία και να επιστρέψει στον ΩΡΛ στο Κέντρο Υγείας για να γίνει η διάγνωση.

Όπως, μάλιστα, τόνισε, κάπου στην Λακωνία υπάρχει ακτινολογικό μηχάνημα το οποίο βρίσκεται μέσα στα κουτιά και αντί να το φέρουν άμεσα στο Κέντρο Υγείας στην Πάτρα, γραφειοκρατικές και άλλες αγκυλώσεις αφήνουν τους ασθενείς να ταλαιπωρούνται.

Και αυτό έρχεται να προστεθεί στις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού στη Δυτική Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας δεν υπάρχει κανένας οικογενειακός παιδίατρος.