Quantcast

Χρηματοδότηση 5,1 εκατ. ευρώ για 148 έργα εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών

«Πράσινο φως» έλαβαν συνολικά 148 έργα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών, συνολικού κόστους 5.126.145,55 ευρώ. Από αυτά, τα 3.975.061,22 ευρώ θα προέλθουν με χρηματοδότηση (δημόσια δαπάνη) από τρία μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, στηρίζοντας την παράκτια αλιεία, η οποία αποτελεί τον κύριο πυλώνα συνοχής και ανάπτυξης των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών, καθώς και συνδετικό κρίκο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και συμπλήρωσε «η ενίσχυση της μικρής παράκτιας αλιείας, αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα και δουλεύουμε εντατικά τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα τόσο των ιχθυοαποθεμάτων όσο και του επαγγέλματος των αλιέων».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, για τα Μέτρα 3.1.8 και 4.1.20 εγκρίθηκε χρηματοδότηση για 123 έργα εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών, ενώ για το Μέτρο 3.1.22 άλλα 25 έργα εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον αλιευτικό στόλο της χώρας να προμηθευτεί νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και ψυγεία και μηχανές διαλογής πάνω στο σκάφος, αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά του, με ποσοστά χρηματοδότησης που φτάνουν μέχρι και το 85%.